Παλιοί και νέοι “παίκτες” για τον Δήμο Γόρτυνας

cretalive.gr  05 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Παλιοί και νέοι “παίκτες” για τον Δήμο Γόρτυνας

Δήμος καταχρεωμένος με τα ταμεία άδεια. Μια κοινωνία χωρίς συνοχή, με τους μισούς να θέλουν αλλαγές χωροταξικές και τους άλλους μισούς να επιθυμούν αυτονομήσεις.

Ο Σχοιναράκης παραμένει ωστόσο δήμαρχος μέχρι σήμερα. Κάθε άλλος δεν θα είχε αντέξει, θα είχε παραιτηθεί δηλώνοντας αδυναμία να διαχειριστεί μια οικονομική κατάσταση χωρίς προηγούμενο. Σε αυτό το περιβάλλον το 2014 κέρδισε στο δεύτερο γύρο. Από τότε και μετά πολλά έχουν αλλάξει. Η μισή παράταξη έχει αποχωρήσει, αντιδήμαρχοι δηλώνουν αναποφάσιστοι αν θα ακολουθήσουν για μια ακόμα θητεία, ωστόσο ο δήμαρχος παρά τις όποιες απώλειες κάνει κινήσεις για να τις καλύψει και να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του.

Παλιοί παίκτες που επιμένουν αν και ξέρουν ότι ύστερα από 2-3 δεκαετίες δεν έχουν με το μέρος τους τις πιθανότητες.

Ο Μιχάλης Δαριβιανάκης δηλώνει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος. Προς τούτο εκμυστηρεύεται σε φίλους και συνοδοιπόρους ότι θα πουλήσει ένα οικόπεδο για να καλύψει τα έξοδα του προεκλογικού αγώνα. Μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του αλλά άτυπα.

Ο Σταύρος Ξυλούρης, γνωστό αγροτοσυνεταιριστικό στέλεχος, από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας θα είναι μάλλον ξανά υποψήφιος αν και μάλλον ενδιαφέρεται και για τις περιφερειακές εκλογές.

Νέος και δυναμικός παίχτης εμφανίζεται ο Μιχάλης Κοκολάκης, γιος του πρώην δημάρχου. Πρωτοεμφανιζόμενος στη δημοτική μάχη, φαίνεται να έχει ήδη κλείσει σε μεγάλο βαθμό το συνδυασμό του. Οι γνωρίζοντες καλά την περιοχή μιλάνε για σαρωτική επικράτηση στην ενότητα της Αγίας Βαρβάρας και του Ρούβα. Προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ στηρίζεται δυναμικά από όλα τα στελέχη και όλες τις… φυλές του χώρου. Μαζί του συστρατεύεται και η Μαρία Σφακιανάκη από το Ασήμι, από τα βασικά στελέχη του Δαριβιανάκη.

Η εικόνα που αυτή τη στιγμή επικρατεί στα επιτελεία αλλά και στα καφενεία της περιοχής είναι ότι στο δεύτερο γύρο περνάνε οι Σχοιναράκης και Κοκολάκης με το κοκαλάκι της νυχτερίδας να είναι προς το παρόν στα χέρια του πρώτου.

Κρίσιμο είναι το πώς θα κινηθούν οι ισχυρές κυρίες της περιοχής και που θα ασκήσουν την επιρροή τους. Ποιες δηλαδή θα είναι οι κινήσεις της Αντιπεριφερειάρχη Έφης Κουτεντάκη και των δύο περιφερειακών συμβούλων από την περιοχή Πόπης Δασκαλάκη και Θεανώς Βρέντζου.

πηγή: Cretalive.gr

 

cretalive.gr  05 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ