Πακετάκια από μπούτι κοτόπουλου γεμιστά
Υλικά
8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι
Για τη γέµιση
½ κόκκινη + ½ πράσινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
½ κρεµµύδι σε φέτες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
100γρ. φέτα τριμμένη
λίγη ρίγανη
Για τη γαρνιτούρα
4 πατάτες βρασμένες
2 καρότα βρασμένα
100γρ. φέτα
φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ.
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου και ύστερα τα απλώνετε ένα ένα στον πάγκο. Βάζετε στο κέντρο τους από λίγη γέµιση και τα κλείνετε µε οδοντογλυφίδα. Τα αραδιάζετε σε ταψί.
Σε ένα µπολ αναµιγνύετε το ελαιόλαδο με το κρασί, περιχύνετε τα πακετάκια του κοτόπουλου και τα ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου µέχρι να ροδίσουν.
Στο µεταξύ λιώνετε τις βρασμένες πατάτες και τα καρότα με την πρέσα του πουρέ ή με πιρούνι. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια της ρίγανης, περιχύνετε με ελαιόλαδο και φέτα και ανακατεύετε.
Σερβίρετε σε κάθε µερίδα από δύο τρία πακετάκια κοτόπουλου, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και συνοδεύετε µε τον πουρέ.
Δείτε επίσης
- Τα βασικά χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος πληρωμών και ελέγχων των αγροτικών επιδοτήσεω
- Σε τροχιά κακοκαιρίας η Ελλάδα από σήμερα μέχρι το Σάββατο
- ΟΗΕ: Κάθε 10 λεπτά μια γυναίκα δολοφονείται από οικείο της πρόσωπο –Το σπίτι ο πιο επικίνδυνος χώρος
- Χρήσιμες συμβουλές λίγο πριν από τη Black Friday – Πώς θα κάνετε ασφαλείς αγορές
- Γιορτάζει σήμερα η Αγία Αικατερίνη-– Η συμβολή της στα γράμματα και στον Χριστιανισμό





