Παιδικοί σταθμοί: Έμειναν εκτός περίπου 1.000 βρέφη και 100 νήπια στο νομό Ηρακλείου

neakriti.gr  10 September, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Παιδικοί σταθμοί: Έμειναν εκτός περίπου 1.000 βρέφη και 100 νήπια στο νομό Ηρακλείου

Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται για εκατοντάδες γονείς στο νομό Ηρακλείου η έλλειψη θέσεων σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς. Το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις καθώς για περίπου 1.000 βρέφη δεν βρέθηκε θέση σε δημοτικούς βρεφικούς σταθμούς και κάτω από 100 νήπια μένουν εκτός παιδικών.

Ιδιαίτερα οι εργαζόμενες μητέρες βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς δεν έχουν καμία άλλη επιλογή για να τη φύλαξη των παιδιών τους ενώ για κάποιους το κόστος ενός ιδιωτικού παιδικού σταθμού είναι υψηλό και δεν μπορεί να καλυφθεί. Έτσι ψάχνουν μάταια λύσεις για τα μικρά παιδιά.

Και στους ιδιωτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά». Τα πιο δυσοίωνα σενάρια επιβεβαιώθηκαν και έτσι τα voucher μεν δόθηκαν στους γονείς, αλλά οι θέσεις δεν ήταν αρκετές.

Η έλλειψη θέσεων στους βρεφικούς έχει αναχθεί πλέον τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα καθώς οι περισσότερες οικογένειες είναι οικονομικά στρυμωγμένες αναζητώντας μια λύση στο θέμα, ενώ ακόμη και οι ψυχολόγοι συνιστούν κοινωνικοποίηση των μικρών παιδιών καθώς μετά την πανδημία αποξενώθηκαν από τους φίλους και στερήθηκαν χαρές του παιχνιδιού.

 

neakriti.gr  10 September, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα