Παγωμένο τοπίο σήμερα στην Κρήτη

  09 February, 2022 ΑΡΘΡΑ
Παγωμένο τοπίο σήμερα στην Κρήτη

Χιονισμένες είναι από χθες, ορεινές περιοχές της Κρήτης, όπως τα Ανώγεια και το Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ χιόνι και πάγος έχει "ντύσει" στα λευκά και άλλες περιοχές του νησιού.

Στην Αγία Βαρβάρα συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

H πρόγνωση του καιρού

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «εξπρές» που πλήττει από το βράδυ της Δευτέρας τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως έως 10 μποφόρ, τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις σε κεντρικά και βόρεια και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σήμερα ισχυρές βροχές θα σημειωθούν κατά τόπους σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, ενώ θα διατηρηθούν οι θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση τοπικά τα 9 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, βαθμιαία όμως θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτη. Βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 12, στην Ήπειρο από -5 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 1 έως 15 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 3 έως 11 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στα νότια πελάγη έως 7 μποφόρ. Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Αναλυτικά ο καιρός στην Κρήτη

Σε εξέλιξη είναι σήμερα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα
Βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη, για το νησί μας θα συνεχίσουν και σήμερα να εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια, χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά (650 μέτρα και ψηλότερα).
Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειοδυτικές διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα βρίσκεται μεταξύ των 5 και 12 βαθμών.

 

  09 February, 2022 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα