Παγκρήτια: Επεκτείνει δίκτυο και υπηρεσίες - Ο οδικός χάρτης για τον 5ο τραπεζικό πυλώνα

imerisia.gr  16 August, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Παγκρήτια: Επεκτείνει δίκτυο και υπηρεσίες - Ο οδικός χάρτης για τον 5ο τραπεζικό πυλώνα

Κανονικά και με βάση τα όσα προβλέπει ο οδικός χάρτης προχωρά η δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα που θα προκύψει με τη συγχώνευση της Αttica Bank με την Παγκρήτια. Εντός του Σεπτεμβρίου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ξεκινήσει τη διαδικασία due diligence και στις αρχές της ερχόμενης άνοιξης θα προσδιοριστεί η σχέση ανταλλαγής μετοχών των δύο τραπεζών. Υπενθυμίζεται ότι η Παγκρήτια συμμετείχε στην ΑΜΚ της Attica.

Ταυτόχρονα στις αρχές του φθινοπώρου θα δοθεί η εκκίνηση για τη διαδικασία απορρόφησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας από την Παγκρήτια, project που είναι σαφώς πιο απλό σε σχέση με τη αυτό που «έτρεξε» και ολοκληρώθηκε επιτυχώς πριν από λίγες εβδομάδες και αφορούσε την απορρόφηση της HSBC Ελλάδος. Μέσα σε μόλις έναν χρόνο, ο νέος Οργανισμός πήρε σάρκα και οστά και ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες που απαιτούσαν συστηματική δουλειά και συνεργασία.

Για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος του project, αξίζει να σημειωθεί πως χρειάστηκαν περίπου 12 μήνες κατά τους οποίους 40 ομάδες έργου, αποτελούμενες από 200 στελέχη των δύο οργανισμών και 100 εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες, δούλεψαν στο έργο της μετάπτωσης και εξασφάλισαν την απρόσκοπτη λειτουργική συνένωση. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου κι αφού όλα εξελίχθηκαν ομαλά στις ασκήσεις προσομοίωσης που έτρεξαν το τελευταίο δίμηνο, πραγματοποιήθηκε το rebranding των καταστημάτων και των ATMs, πολλαπλασιάζοντας την παρουσία της ανανεωμένης Παγκρήτιας.

Μεγαλύτερη πρόκληση όλων το γεγονός ότι επρόκειτο ίσως για τη μοναδική περίπτωση που και συστήματα και διαδικασίες για τα προϊόντα που η Παγκρήτια δεν διέθετε σχεδιάστηκαν από την αρχή, αφού οι δύο οργανισμοί δούλευαν υπό τους όρους του ανταγωνισμού με τις ασκήσεις προσομοίωσης να τρέχουν με καλυμμένα τα δεδομένα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και τα πραγματικά δεδομένα των στελεχών μεταβιβάστηκαν μόλις την τελευταία εβδομάδα της απορρόφησης.

Μέσα από μία πορεία μετασχηματισμού τα τελευταία δύο έτη, ο Αντώνης Βαρθολομαίος και η ομάδα του εκσυγχρόνισαν το λειτουργικό μοντέλο της Παγκρήτιας μετατρέποντάς την από συνεταιριστική σε εμπορική τράπεζα κάτι που της επέτρεψε να προχωρήσει και να υλοποιήσει με επιτυχία και την απορρόφηση της HSBC Ελλάδος.

Ο νέος Οργανισμός έχει πλέον περισσότερους από 800 εργαζομένους, ενεργητικό που ξεπερνάει τα 3,5 δισ. ευρώ και κυρίως ένα διευρυμένο δίκτυο άνω των 60 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα. Στηρίζεται στη διεθνή τεχνογνωσία των στελεχών της HSBC και την πολύχρονη εμπειρία της ελληνικής αγοράς των ανθρώπων της Παγκρήτιας.

Επέκταση

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Τράπεζας, η νέα διευρυμένη Παγκρήτια έχει διανθίσει το ανθρώπινο δυναμικό της και έχει ενισχύσει την παρουσία της στην Αττική, ενώ ανοίγει την βεντάλια προϊόντων και υπηρεσιών όπως η ναυτιλιακή τραπεζική, το corporate banking καθώς και το wealth management το οποίο υποστηρίζεται από σύγχρονα συστήματα και υψηλής αξίας επενδυτικές πλατφόρμες.

 

imerisia.gr  16 August, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα