Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο καθιερώθηκε το 2009 με πρωτοβουλία των «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» (RSF), μιας δημοσιογραφικής οργάνωσης με έδρα τη Γαλλία, ταγμένης στην υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης.
Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαρτίου για να μας υπενθυμίσει ότι υπάρχουν χώρες που λογοκρίνουν το Ίντερνετ και στερούν από τους πολίτες τους το δικαίωμα στην έκφραση και την ενημέρωση.
Η οργάνωση αναφέρει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 160 δημοσιογράφοι και 175 χρήστες του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο που βρίσκονται στη φυλακή, επειδή τόλμησαν να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους στο Διαδίκτυο.
Στον κατάλογο με τους «Εχθρούς του Ίντερνετ», που συντάσσει κάθε χρόνο, στις πρώτες θέσεις για το 2015 βρίσκονται η Σαουδική Αραβία, η Λευκορωσία, το Ιράν, η Συρία, οι ιταλικές εγκληματικές οργανώσεις Camorra, Ndrangheta, Sacra Corona Unita και Cosa Nostra, η Κίνα, το Λάος, το Τουρκμενιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν και ο ισραηλινός στρατός.
ΠΗΓΗ: sansimera.gr
Δείτε επίσης
- Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Ελεύθερη είσοδος και πλήθος δράσεων σε όλη τη χώρα
- Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Ανοιχτά την Κυριακή τα Κρητικής Εθνολογίας (Βώροι) - Αρχαιολογικό Μεσαράς
- Μεσαρα: Καταγγελία για βανδαλισμό σε ιστορικό σπίτι στο Φουρνοφάραγγο
- Δ. Φαιστού: Παρουσίαση του νέου ποιητικού έργου του Κ. Καργάκη «Το πρόσωπο της Κατοχής»
- MATALA BEACH FESTIVAL 2025 στις 4-6 Ιουλίου