Παει για αναβολή η δίκη για τον θάνατο της ηλικιωμένης στη Ζήρο

Για σημερα είναι προγραμματισμένο να εκδικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η υπόθεση της γιαγιάς από την Ζήρο, η οποία εξέπνευσε στο νοσοκομείο 20 ώρες από την εισβολή ληστών στο σπίτι της.
Ωστόσο, η εκτίμηση είναι ότι η δίκη θα αναβληθεί λόγω των μέτρων που ισχύουν ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού.
Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη ηλικιωμένη είχε πέσει θύμα ληστείας και λίγες ώρες μετά τη βίαια κακοποίησή της από τους δράστες είχε αφήσει την τελευταία της πνοή
Στην υπόθεση, σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρονται να εμπλέκονται πέντε άτομα, τα τέσσερα είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί, ενώ το 5ο είχε καταφέρει να διαφύγει εκτός Κρήτης λίγες ημέρες μετά τη ληστεία μετά φόνου.
Η υπόθεση που αρχικώς αντιμετωπίστηκε σαν μία απλή περίπτωση κλοπής, πήρε νέα τροπή μετά το θάνατο της γιαγιάς και το πόρισμα του ιατροδικαστή.
Η άτυχη ηλικιωμένα είχε χηρέψει πρόσφατα, δεν είχε παιδιά και όλοι γνώριζαν ότι διατηρούσε μία εύρωστη επιχείρηση (βενζινάδικο). Έτσι έγινε στόχος των ληστών που ξεκίνησαν από το Ηράκλειο για την Ζήρο για τη ληστεία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ένας εκ των κατηγορουμένων γνώριζε για την περίπτωση καθώς ως πλανόδιος πωλητής είχε επισκεφθεί το χωριό και το βενζινάδικο του θύματος.
Δείτε επίσης
- Νικολιδάκης: “Όχι” σε δομή φιλοξενίας μεταναστών στον Δ Φαιστού
- Ζαρός: εκδηλώσεις από τον Παγκρήτιο Λαογραφικό Σύλλογο τον Ιούλιο
- Τυμπάκι: Σέντρα με πάθος και θέα το κύμα στο Τουρνουά Beach Soccer 2025!
- Φαμέλια Αστερουσίων: Ζητείται συνεργάτης για θέση πλήρους απασχόλησης
- Λειψυδρία: Καμπανάκι και για τα υπόγεια ύδατα – Η χαρακτηριστική περίπτωση των Μοιρών