Παέγια θαλασσινών

Υλικά
½ κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες
200γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος
300γρ. θράψαλο σε ροδέλες
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
250γρ. ρύζι καρολίνα
10 λιαστές ντομάτες
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
200γρ. αρακά κατεψυγμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Το διάσημο ισπανικό πιάτο είναι ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι, ενώ μπορείτε να το απολαύσετε και σε περιόδους νηστείας. Αν πάλι δεν νηστεύετε, μπορείτε να προσθέσετε στην παέλια κι ένα πικάντικο λουκάνικο σε φέτες.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε νερό στον βραστήρα. Μουλιάζετε τον κρόκο Κοζάνης σε ένα φλιτζανάκι του καφέ ζεστό νερό.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνετε το θράψαλο και το σοτάρετε. Προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και ανακατεύετε. Ρίχνετε και το ρύζι και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει.
Βήμα 3
Κατόπιν, προσθέτετε τον αρακά, αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Προσθέτετε και μετά λίγο λίγο καυτό νερό, χαμηλώνοντας τη φωτιά και σιγοβράζοντας μέχρι να μαλακώσει το ρύζι για 15 λεπτά περίπου. Ενδιάμεσα προσθέτετε και τις λιαστές ντομάτες.
Βήμα 4
Ρίχνετε τις γαρίδες, την ψίχα από τα μύδια και τον περισσότερο μαϊντανό, λίγο καυτό νερό ακόμη αν χρειαστεί και βράζετε για 3-4 λεπτά ακόμη.
Βήμα 5
Τέλος, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε επιπλέον μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή
Δείτε επίσης
- IEΛΚΑ: Πιο φθηνό το καλάθι του σουπερμάρκετ στην Ελλάδα συγκριτικά με εφτά ευρωπαϊκές χώρες
- Αγρότες: «Ο ελέφαντας παραμένει στο δωμάτιο» – ΚΑΠ χωρίς κονδύλια δε γίνεται
- Τέμπη: Τα 649.000 αρχεία και η απόρριψη στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου
- Κουνουπίδι στο φούρνο με τυριά
- Kαιρός: Τα πρωτα στοιχεία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας