Όταν ο ΟΦΗ... κουζούλανε τη Ευρώπη

Η πιο χρυσή σελίδα στην ποδοσφαιρική Ιστορία του ΟΦΗ, γράφτηκε πριν από 26 χρόνια.
Το 1993, ο ΟΦΗ του Έγκεν Γκέραρντ, πέτυχε τον άθλο της εποχής, αφήνοντας εκτός Ευρώπης την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία είχε κερδίσει με 1-0 τους Κρήτες στο πρώτο ματς στην Ισπανία, αλλά... γονάτισε στον επαναληπτικό του Γεντί Κουλέ (2-0).
Ήταν για το UEFA Cup της σεζόν 1993/1994, όταν στις 20 Οκτωβρίου του 1993 οι Ισπανοί είχαν νικήσει τον ΟΦΗ 1-0 στο «Βιθέντε Καλντερόν» χάρη στο γκολ του Λουίς Γκαρσία. Ωστόσο στις 2 Νοεμβρίου, η ομάδα του Γκέραρντ πήρε την πρόκριση για τους «16» χάρη στα γκολ των Μαχλά και Τσιφούτη (πέναλτι), σε ένα Γεντί Κουλέ κατάμεστο από κόσμο!
Η σύνθεση του ΟΦΗ στην αναμέτρηση του Γεντί Κουλέ: Χανιωτάκης, Πατεμτζής, Ν. Παπαδόπουλος, Μουστακίδης, Πουρσανίδης, Μαρινάκης, Λούπου (85΄ Αλεξούδης), Τσιφούτης, Σαμαράς, Μαχλάς (90' Αθανασιάδης), Τζουγκάνοβιτς.
Δείτε επίσης
- Επιτυχημένος ο 28ος Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου & Πεζοπορίας Κουδουμά
- Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός Νίκησε 1-0 την ΑΕΚ και κατέκτησε το 48ο πρωτάθλημα στην ιστορία τoυ
- Euroleague: Εκλεισε με νίκη και περιμένει...Εφες ο ΠΑΟ (HL)
- Εuroleague: Φινάλε στην κορυφή για τον Ολυμπιακό! (hl)
- ΟΦΗ – Ολυμπιακός: Ο κύβος ερρίφθη – Στις 20.00 της 17ης Μαΐου ο τελικός Κυπέλλου