Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια: 12 συνταγές και ιδέες για να τα διατηρήσουμε
Το χειμώνα, που φουντώνουν οι λεμονιές, με το που βάζουμε δυο-τρία αφράτα, ζουμερά λεμόνια στη φρουτιέρα, μοσχοβολάει η κουζίνα. Τώρα κάνουμε τα πιο ωραία λεμονάτα, με πυκνή σαλτσούλα, τα πιο αρωματικά αυγολέμονα και λαδολέμονα, τις πιο σπιρτόζικες λεμονάδες και λεμονόπιτες, τώρα είναι και η πιο κατάλληλη στιγμή για να τα διατηρήσουμε. Παίρνουμε λοιπόν μια αγκαλιά ακέρωτα λεμόνια και κάνουμε μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, τα παστώνουμε με αλάτι, φτιάχνουμε τσάτνεϊ, πίκλες και πολλά ακόμη, κάποια με ολόκληρα τα λεμόνια, κάποια με τη φλούδα και τη σάρκα σε κομματάκια, κάποια με τις λεμονόκουπες που θα κατέληγαν στα σκουπίδια. Τίποτα δεν πετάμε. Η γευστική παρακαταθήκη, οι παραδόσεις και η οικιακή οικονομία του άλλοτε και οι δημιουργικοί σεφ και ζαχαροπλάστες του σήμερα μάς δίνουν ένα σωρό ιδέες για να αξιοποιήσουμε κάθε κομμάτι του χειμωνιάτικου φρούτου.