
Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα
Την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 στις 00.01 θα κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού 2020, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού. Σημειώνεται ότι αυτό συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή. Κατόπιν αυτού, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της πέμπτης διμηνιαίας δόσης για το 2020. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου. Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνον όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.
Υπενθυμίζεται προς όλους τους ενδιαφερομένους ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.
Η 5η διμηνιαία δόση του 2020 θα καταβληθεί στις 30 Νοεμβρίου 2020 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως έχει καθιερωθεί για το σύνολο των επιδομάτων).
Δείτε επίσης
- ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 25 Απριλίου
- Αίρεται στις 30 Απριλίου το πλαφόν σε καύσιμα και τρόφιμα – Τι ρόλο θα παίξει ο πληθωρισμός
- Ακριβό μου… πασχαλινό τραπέζι: Αυξήσεις ως 25% βλέπει η ΕΣΕΕ
- Δώρο Πάσχα: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή του – Οι «ποινές» για τους εργοδότες
- Σ. Γκίκας: Δεν θα αυξηθούν τα εισιτήρια στα πλοία το 2025
Σχετικά άρθρα
- Επίδομα παιδιού: Πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
- Επίδομα παιδιού: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής για το 2025
- Επίδομα παιδιού (A21): Πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι
- ΟΠΕΚΑ-Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
- Α21: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού - Ποιοι οι δικαιούχοι