Ομόφυλα ζευγάρια: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον γάμο τους με 176 «υπέρ» και 76 «κατά»

  16 February, 2024 ΑΡΘΡΑ
Ομόφυλα ζευγάρια: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον γάμο τους με 176 «υπέρ» και 76 «κατά»

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών υπό τον τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του αστικού κώδικα και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο με 176 υπέρ και 76 κατά. Ψήφησαν 254 βουλευτές. Δύο βουλευτές ψήφισαν «παρών» Έτσι, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί πλέον νόμο του κράτους.

«Πέρασε» το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – Πώς ψήφισαν τα κόμματα

Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ 11 βουλευτές του απείχαν από την ψηφοφορία. Συγκεκριμένα απείχαν οι: Λιακούλη, Χνάρης, Καζάνη, Πουλάς, Μιχαηλίδης, Παρασκευαΐδης, Σταρακά, Κωνσταντινόπουλος, Μπαράν, Πάνας, Νικολαΐδης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απείχε μόνο ο Παύλος Πολάκης. Από τη Νέα Αριστερά απείχαν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές της.

Τι προβλέπεται από τον νέο νόμο του κράτους

Με τον νέο νόμο, όπως έχει διευκρινίσει ο εκ των εισηγητών του νομοσχεδίου, υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, «εισήχθη η ισότητα στον πολιτικό γάμο, δηλαδή πρόσβαση στο θεσμό του πολιτικού γάμου για όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς διακρίσεις, και ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού».

Ο νέος νόμος «προστατεύει τα συμφέροντα των παιδιών ρυθμίζοντας ζητήματα οικογενειακού δικαίου σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών». Αντιθέτως, «δεν επεκτείνουμε το δικαίωμα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (και την παρένθετη μητρότητα) στα ζευγάρια ανδρών».

 

  16 February, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα