Ομελέτα φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο, φέτα, κρεμμύδι και πιπεριές

Υλικά
Μερίδες: 4
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
2 μέτριες ντομάτες
2 χωριάτικα λουκάνικα (χωρίς το εξωτερικό περίβλημα)
6 αυγά
1/2 φλιτζ. γάλα
200 γρ. φέτα, σε τρίμματα
3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο
αλάτι, πιπέρι μαύρο
Tips
Μην ψήσετε την ομελέτα σας σε δυνατή φωτιά γιατί θα φουσκώσει ανομοιόμορφα.
Μια πολύ εύκολη και πληθωρική ομελέτα, που μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί και ως κυρίως πιάτο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις ντομάτες σε κύβους και τα λουκάνικα σε λεπτές ροδέλες.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε ανάλογα και χτυπάμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Μέσα στα αυγά ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, τα λουκάνικα, τη φέτα σε τρίμμα και το σχοινόπρασο.
Βήμα 3
Λαδώνουμε καλά ένα μέτριο πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 160°C στον αέρα για περίπου 20΄ ή μέχρι να κάνει σώμα η ομελέτα και να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Δείτε επίσης
- Πώς αλλάζει το σώμα σου με 30 ημέρες περπάτημα
- Κρέας: Πώς επηρεάζει η ευλογιά των αιγοπροβάτων τις τιμές του – Τι λένε κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες
- Μύδια σαγανάκι
- Yδρογονάνθρακές : Σκλήρο πόκερ για τα θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης
- Προσεχώς ολική έκλειψη σελήνης – Τι πρέπει να ξέρετε για το «ματωμένο φεγγάρι»