Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη ζώνη των μεταλλίων η Εθνική Ομάδα Πόλο

  04 August, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη ζώνη των μεταλλίων η Εθνική Ομάδα Πόλο

Μετά απο τρομερή εμφάνιση απέναντι στο Μαυροβούνιο

Σε ένα απ' τα σημαντικότερα παιχνίδια στην ιστορία του ελληνικού πόλο η Εθνική ομάδα ήταν καταπληκτική κι έκλεισε θέση στην τετράδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου νίκησε κατά κράτος στην προημιτελική φάση το Μαυροβούνιο με 10-4 και πήρε το εισιτήριο για τους ημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού της Ουγγαρίας με την Κροατία.

Σε κάθε περίπτωση, ήδη η Εθνική πόλο έχει ισοφαρίσει την καλύτερη ελληνική επίδοση που έχει καταγράψει ποτέ το ελληνικό πόλο σε Ολυμπιακούς καθώς στην τέταρτη θέση έχει τερματίσει μόνο το 2004 στην Αθήνα. Πλέον έχει διπλή ευκαιρία για να κάνει την υπέρβαση καθώς ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει να προκριθεί στον τελικό, όπου θα παίξει είτε για το χρυσό είτε για το ασημένιο, θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στον μικρό τελικό για το χάλκινο.

Η καταπληκτική εικόνα όμως που παρουσιάζει η ελληνική ομάδα στο Τόκιο δίνει υποσχέσεις για το καλύτερο καθώς η Ελλάδα παραμένει αήττητη έχοντας παίξει απέναντι σε Ουγγαρία, Ιταλία, ΗΠΑ και τώρα Μαυροβούνιο.

Εξαρχής στο ματς η Ελλάδα έδειξε την προσήλωσή της στον στόχο. Με επίκεντρο την καλή άμυνα η Εθνική μας κράτησε το μηδέν, σκόραρε ένα γκολ κι έκλεισε την πρώτη περίοδο στο 1-0. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο οκτάλεπτο με τους Έλληνες παίκτες να κρατούν τους Μαυροβούνιους στο ένα γκολ έπειτα από 16 λεπτά και το σκορ στο 3-1.

Στην τρίτη περίοδο ήρθε το επιθετικό ξέσπασμα της Ελλάδας που ξέφυγε με 6-1. Κι έκτοτε άρχισε να κάνει διαχείριση του σκορ. Το οκτάλεπτο τελείωσε στο 6-2 και παρά το τρίτο γκολ που πέτυχαν στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου οι Μαυροβούνιοι για το 6-3, η Ελλάδα δεν είχε σκοπό να... γκελάρει.  Έφτασε στη νίκη πανηγυρικά με 10-4. 

 

  04 August, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ