Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεκίνημα με θρίαμβο για την Εθνική Ομάδα Πόλο επι της Ουγγαρίας

  25 July, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεκίνημα με θρίαμβο για την Εθνική Ομάδα Πόλο επι της Ουγγαρίας

Η ομάδα του Θοδωρη Βλάχου υπέταξε τους Πρωταθλητες Ευρώπης στην πρεμιέρα

Κάτι περισσότερο από ιδανικά άρχισε η πορεία της Εθνικής πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 10-9 της πρωταθλήτριας Ευρώπης Εθνικής Ουγγαρίας, κατόχου εννέα χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων! Στο πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου της η Ελλάδα πήρε τη νίκη και έθεσε τις βάσεις για πρόκριση απ' τον πρώτο όμιλο (ΗΠΑ, Ίταλία, Ιαπωνία, Ν. Αφρική οι άλλες ομάδες) σε καλή θέση και ενδεχομένως ευκολότερο αντίπαλο στο πρώτο νοκ άουτ.

Πρώτος σκόρερ της Ελλάδας ήταν ο Φουντούλης, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ, ενώ πολύ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Ζερδεβά στο τέρμα καθώς πραγματοποίησε πολλές και σημαντικές αποκρούσεις.  Η Ουγγαρία προηγήθηκε μέχρι και με τρία γκολ διαφορά (5-2), ωστόσο η Ελλάδα κατάφερε να βγάλει σπουδαία αντίδραση, με Γενηδουνιά και Φουντούλη αρχικά και στη συνέχεια, με Βλαχόπουλο και Παπαναστασίου να προηγηθεί με 8-6. Στο τέλος, το νικητήριο γκολ, ήρθε από τον Βλαχόπουλο, 3:40 πριν από τη λήξη, με τον Ζερδεβά να κρατάει το 10-9 στην τελευταία επίθεση των Ούγγρων!

Το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής είναι απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, το πρωί της Τρίτης (27/7) στις 9.30 για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-4, 2-3, 1-1.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μαρτζ):Νάγκι, Ανγκιάλ 2, Μάνχρεζ 1, Ζαλάνκι, Βάμος, Χονζνιάσκι, Πάστζορ, Γιάνσικ, Έρντελι 3, Βάργκα 3, Μεζέι, Χαράι.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 2.

 

  25 July, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ