Όλη η Ελλάδα στα γαλανόλευκα για την Εθνική Επέτειο

  25 March, 2021 ΑΡΘΡΑ
Όλη η Ελλάδα στα γαλανόλευκα για την Εθνική Επέτειο

Από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας κυριαρχεί το γαλανόλευκο χρώμα και οι σημαίες της χώρας προς τιμήν της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Η φετινή 25η Μαρτίου είναι διαφορετική. Όχι μόνο λόγω του κορονοϊού και των μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας, που έτσι κι αλλιώς έχουν διαφοροποιήσει κάθε πτυχή της ζωής όλων μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλά και γιατί η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Το ελληνικό κράτος με κάθε επισημότητα ετοιμάζεται να κορυφώσει σήμερα τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας του και σε κάθε σημείο της Ελλάδας κυριαρχεί ένα και μόνο χρώμα. Το γαλανόλευκο!

Τεράστιες σημαίες, απεικονίσεις σε κτήρια, γαλανόλευκοι φωτισμοί και κάθε είδους εορταστικό δρώμενο, δίνει μια ξεχωριστή διάσταση στον φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Οι εικόνες από κάθε γωνιά της χώρας είναι εντυπωσιακές και γεμίζουν τους Έλληνες με υπερηφάνεια και τιμή, καθώς έστω και στις «μαύρες» ημέρες του κορονοϊού, βρίσκεται ο τρόπος να τιμηθούν όπως πρέπει οι Ήρωες του 1821 και η Ελληνική Επανάσταση, το πιο σημαντικό γεγονός στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

 

Στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος έχει δημιουργηθεί μια τεράστια ελληνική σημαία από 5.000 λουλούδια. Παράλληλα, υπάρχουν και 200 σημαίες, εκατό σε κάθε πλευρά, αντιστοιχώντας στα χρόνια που έχουν παρέλθει από το 1821.

Επίσης, το Δημαρχείο της Αθήνας φωτίστηκε τόσο στα χρώματα της σημαίας όσο και με την ίδια τη γαλανόλευκη, σε ένα εντυπωσιακό θέαμα το οποίο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας.

Πανέμορφες εικόνες και από τη Θεσσαλονίκη, όπου ο Λευκός Πύργος «ντύθηκε» με τα γαλανόλευκα χρώματα για να τιμηθεί και στη συμπρωτεύουσα η Επανάσταση του 1821.

Στον Πειραιά μια τεράστια ελληνική σημαία βρέθηκε μέσα στα νερά, σε έναν διαφορετικό τρόπο να τιμηθεί η σημαντική Επέτειος.

Στη Λάρισα μια τεράστια σημαία στολίζει το Δημαρχείο της Πόλης από το πρωί της Τετάρτης (24.03).

Στο Ηράκλειο μια τεράστια σημαία στολίζει το ιστορικό κάστρο Κούλες.

Στην Αλεξανδρούπολη έχουν αναρτηθεί σημαίες της ελληνικής επανάστασης τόσο στο Δημαρχείο όσο και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αντίστοιχες δράσεις θα γίνουν σήμερα (25.03) και στο Διδυμότειχο.

Στο κάστρο του Άργους αναρτήθηκε μια τεράστια σημαία, 300 τετραγωνικών μέτρων με το θέαμα να είναι εντυπωσιακό.

Στην Έδεσσα οι καταρράκτες φωτίστηκαν με γαλανόλευκα χρώματα.

Το άγαλμα του Αθανάσιου Διάκου στη Λαμία φωτίστηκε για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Στα Μετέωρα, στην Καλαμπάκα, μια τεράστια ελληνική σημαία αποτυπώθηκε πάνω σε έναν από τους θρυλικούς βράχους.

Κι αυτά, είναι μόνο μερικά από τα μνημεία και σημαντικά σημεία ανά την επικράτεια που έχουν «ντυθεί» στα γαλανόλευκα. Η σημασία της ημέρας και ο συμβολισμός της είναι τέτοιος, που έχουν κάνει όλη την επικράτεια σήμερα (25.03) να θυμίζει μια τεράστια ελληνική σημαία, υπενθυμίζοντας τις αρετές και τις αξίες των Ελλήνων αλλά και την ηρωική πράξη των ανθρώπων που με σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος» πριν από 200 χρόνια κήρυξαν την έναρξη της Επανάστασης, αποτινάσσοντας τον ζυγό της σκλαβιάς από την Οθωμανική Αυτοκρατορία…

 

  25 March, 2021 ΑΡΘΡΑ