Οι υποψήφιοι στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος

cretalive.gr  29 October, 2018 ΑΡΘΡΑ
Οι υποψήφιοι στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος

Ένας από τους...περιζήτητους δήμους της ενδοχώρας της Κρήτης- κι εξαιτίας της κατασκευής του αεροδρομίου- θα είναι στις ερχόμενες εκλογές ένα από τα κομβικά θέματα συζήτησης για την αυτοδιοίκηση.

Τι ιδιαίτερο έχει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας; Έχει πάνω από 70 χωριά αλλά οι τρεις από τους τέσσερις υποψηφίους είναι από το ίδιο χωριό! Ζαχαρίας Καλογεράκης, Μανώλης Φραγκάκης και Κώστας Προυκάκης κατάγονται από το Νιπιδητός και μόνη… εξαίρεση είναι ο Αριστείδης Μανουράς με καταγωγή από το Ανώγεια.

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μιλάμε για την… «Σχολή Αρκαλοχωρίου». Και μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, οι σχολάρχες όμως παραμένουν πάνω κάτω ίδιοι. Ζαχαρίας Καλογεράκης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Μαρίνος Ανδρουλάκης, Χαράλαμπος Γιαννόπουλος. Κοινό χαρακτηριστικό τους το ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ σήμερα. Διαφορετικοί ρόλοι, συγκρούσεις διαχρονικές, προσωπικές βεντέτες, μάχες τοπικές με εθνικά χαρακτηριστικά πολλές φορές. Τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Μινώα επικρατεί ένας άτυπος εμφύλιος μεταξύ Ζαχαρία Καλογεράκη και Χαράλαμπου Γιαννόπουλου που πολλές φορές φτάνει στις αίθουσες των δικαστηρίων. Μια σχέση μίσους και οργής που ακόμα και σήμερα κρατεί παρά το γεγονός ότι ο ένας από τους δυο θα απέχει από την αναμέτρηση.

Σήμερα ο Ζαχαρίας Καλογεράκης αν και δεν έχει ανοίξει επίσημα τα χαρτιά του φαίνεται να ετοιμάζεται για τη διεκδίκηση της 3ής θητείας στο Δήμο Μινώα. Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε η δρομολόγηση της κατασκευής του αεροδρομίου με τις ευλογίες Χρήστου Σπίρτζη, με τον οποίο ο δήμαρχος διατηρεί άριστες σχέσεις. Στο στρατόπεδο του δημάρχου παρά τα επιμέρους προβλήματα, τις αποχωρήσεις, τους καυγάδες στις πλατείες επικρατεί ηρεμία και σιγουριά. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον πάλαι ποτέ τοπικό λοχαγό του εκσυγχρονισμού.

Από το στρατόπεδο του ΚΙΝΑΛ ξεκινούν τα προβλήματα. Ο Μαρίνος Ανδρουλάκης και η ομάδα του ευρωβουλευτή θέλουν με κάθε τρόπο να «τιμωρήσουν» το Ζαχαρία καθώς του χρεώνουν ενεργή συμμετοχή στις εσωτερικές προεδρικές εκλογές απέναντι στο Νίκο Ανδρουλάκη. 

Από την άλλη ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και λοχαγός της Φώφης προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει την ενεργό συμμετοχή του. Ωστόσο πρόσωπα φανερώνονται. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου ήδη έχει εμπλακεί και στηρίζει Μανώλη Φραγκάκη, παρότι έχει υποσχεθεί και στήριξη στον Καλογεράκη για τη συνδρομή του στην επικράτηση της Γεννηματά τοπικά... 

Δύο γυναικείες παρουσίες με συγγενική και πολιτική ταύτιση με το Βασίλη έχουν ενταχθεί ήδη στο συνδυασμό Φραγκάκη.

Η ΝΔ στηρίζει μάλλον Αριστείδη Μανουρά, ο οποίος ύστερα από το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει είναι αμφίβολο αν τελικά θα είναι υποψήφιος. Ο ίδιος πάντως δηλώνει έτοιμος. Ο Μανώλης Φραγκάκης ευελπιστεί να στείλει το Ζαχαρία Καλογεράκη στο δεύτερο γύρο και τότε είναι όλα ανοιχτά, όπως τονίζουν στο επιτελείο του. Λίγο οι μεταγραφές, λίγο η στήριξη του ευρωβουλευτή και του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, σκορπίζουν αισιοδοξία στο στρατόπεδο του αντιπροέδρου του επιμελητηρίου Ηρακλείου. 

Όπως τονίζουν μάλιστα έρχονται δημοσκοπήσεις φωτιά για τα δεδομένα ενός μικρού περιφερειακού δήμου. Να μην ξεχάσουμε και το ρόλο που θα παίξει ο εγχώριος Μητροπολίτης Ανδρέας που κάθε άλλο παρά την κοσμική του φύση απαρνείται στις εκλογές και είναι ένας υπολογίσιμος παράγοντας και στα εκλογικά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Μινώα αναμένεται να υποστηρίξει και πάλι τον  Κωστα Προυκάκη

 

 

cretalive.gr

 

cretalive.gr  29 October, 2018 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα