Οι προτεινόμενες ημρομηνίες για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων

  06 May, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Οι προτεινόμενες ημρομηνίες για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων

Κρίσιμη αναφορικά με τα θέματα πολιτισμού και αθλητισμού θα είναι η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αύριο, Παρασκευή, 7 Μαΐου, προκειμένου να δοθεί πράσινο φως ή όχι για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση θα συμμετάσχει και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Η κυβερνητική πρόταση, που θα μεταφέρει η κυρία Μενδώνη, αφορά στο άνοιγμα των μουσείων, των θερινών σινεμά αλλά και στη διεξαγωγή συναυλιών. 

Ετσι οι τρεις προτεινόμενες ημερομηνίες για το άνοιγμα του Πολιτισμού σύμφωνα με πληροφορίες είναι:

14 Μαΐου άνοιγμα των μουσείων (μία ημέρα μετά, 15 Μαΐου, ανοίγει ο τουρισμός οπότε δίνεται προτεραιότητα)
21 Μαΐου άνοιγμα θερινών σινεμά ( δεν θα δοθεί πράσινο φως για άνοιγμα στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες και στους πολυκινηματογράφους)
28η Μαΐου άνοιγμα θεάτρων και διεξαγωγή συναυλιών

Αν πάντως δοθεί το πράσινο φως για επαναλειτουργία σε μουσεία, σινεμά, θέατρα και συναυλίες θα ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους παρευρισκομένους. Για τους εργαζόμενους αναμένεται να ισχύσουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού  κορωνοϊό όπως και στις υπόλοιπες δραστηριότητες (μάσκες, self test).

Ανοιγμα στον αθλητισμό

Στη συνεδρίαση των λοιμωξιολώγων την Παρασκευή, 7 Μαΐου, θα συζητηθεί και το άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης είχε δηλώσει ότι στις 10 Μαΐου θα ανοίξει ο ερασοιτεχνικός αθλητισμός και αναμένεται επίσημη απόφαση.«Οι Ακαδημίες και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στο σύνολο του θα ανοίξει όταν επιστρέψουν οι μαθητές στα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα γυμνάσια». Κατά συνέπεια γίνεται γνωστό ότι τα κολυμβητήρια, τα στάδια, τα γήπεδα και τα γυμναστήρια θα μπορούν να δεχθούν τους μικρούς αθλητές από τη στιγμή που γίνονται τα self τεστ. Την ίδια πρόταση για τον αθλητισμό έκανε στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

 

  06 May, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ