“Οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο”

  22 April, 2020 ΑΡΘΡΑ
“Οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο”

Μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, στόχος είναι η ολοκλήρωση των Πανελλαδικών εξετάσεων στα μέσα Ιουλίου, με γνώμονα τις εισηγήσεις των ειδικών για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Πρόσθεσε πως η ημερομηνίες θα προσδιοριστούν σύντομα, με τα δεδομένα που θα ισχύουν την συγκεκριμένη περίοδο.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες, η υπουργός ανέφερε πως η σχετική απόφαση θα προκύψει από την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, προκειμένου οι ανακοινώσεις να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Προτεραιότητα θα υπάρχει για τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου.

Δεν θα μειωθεί ο αριθμός εισακτέων για φέτος

Τη δήλωση αυτή έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου προς τους εκπαιδευτικούς συντάκτες, μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ

Πέρσι ο  συνολικός αριθμός εισακτέων ανήλθε  στις 78.335,  ήταν δηλαδή αυξημένος   κατά 3.643 θέσεις από πρόπερσι.

Συνολικά τα δύο τελευταία χρόνια (2018,2019)  ο αριθμός των εισακτέων αυξήθηκε κατά 7.609 θέσεις  (σ.σ. το 2017 ο αριθμός εισακτέων ήταν 70.726) .

Πέρσι ο αριθμός εισακτέων είχε παραμείνει  ίδιος σε 121 Τμήματα.

Αναλυτικά ο αριθμός εισακτέων της τελευταίας δεκαετίας:

Η ΑΣΠΑΙΤΕ

Στο νέο Μηχανογραφικό , από τα ΑΕΙ Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (ΤΕΙ) παραμένει μόνο  η ΑΣΠΑΙΤΕ , καθώς και οι Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, τα πτυχία των οποίων είναι ισότιμα με των ΤΕΙ .

 

  22 April, 2020 ΑΡΘΡΑ