Οι αποσταγματοποιοί της Κρήτης είναι έτοιμοι να διαθέσουν τσικουδιά για να φτιαχτεί αντισηπτικό!

voucherergasia.gr  09 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Οι αποσταγματοποιοί της Κρήτης είναι έτοιμοι να διαθέσουν τσικουδιά για να φτιαχτεί αντισηπτικό!

Μια ακόμη αξιέπαινη πρόταση κατατέθηκε από εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Κρήτης σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο αγώνας κατά του κορωνοιού. Συγκεκριμένα μετά από την πρόταση που κατατέθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και ο Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Νομού Ηρακλείου προτείνει τη διάθεση των αποθεμάτων τους για τη δημιουργία αντισηπτικού.

«Την Κυριακή 5/4/2020 πραγματοποιήθηκε έκτακτο διαδικτυακό διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Αποσταγματοποιών με μοναδικό θέμα την Παγκόσμια Πανδημία.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης το διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε συγκέντρωση τσικουδιάς όπου θα διατεθεί δωρεάν για την παρασκευή αντισηπτικού υγρού, προϊόν που πρόκειται να διατεθεί στις υγειονομικές αρχές της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αναστάσης Βρέντζος, αλλά και όλα τα μέλη του Συλλόγου, βλέποντας το πρόβλημα που υπαρχει με τις ποσότητες αντισηπτικού υγρού, δεν μπορούσαν να μείνουν ασυγκίνητοι. Μάλιστα οι ίδιοι απευθύνουν κάλεσμα και σε άλλους αποσταγματοποιούς να προσφέρουν το προϊόν τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον γίνει δεκτή η πρόταση η παράδοση της τσικουδιάς μπορεί να γίνει άμεσα, ενώ οι αποσταγματοποιοί, αν τους ζητηθεί μπορούν να προχωρήσουν σε νέα απόσταξη προκειμένου οι ποσότητες τσικουδιάς που θα παραδοθούν να αποκτήσουν τον επιθυμητό αλκοολικό βαθμό και να έτοιμες προς χρήση για την παρασκευή αντισηπτικών

 

voucherergasia.gr  09 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ