Ογκρατέν με ρύζι
Ρύζι ογκρατέν με λαχανικά τυριά και λουκάνικο. Εύκολο και οικονομικό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Υλικά Συνταγής
250 γραµ. ρύζι μακρύκοκκο βρασμένο
200 γραµ. αρακά
200 γραμ. καλαμπόκι
300 γραµ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
150 γραμ. μοτσαρέλα τριμμένη
4 λουκάνικα ψιλοκομμένα
Για το τελείωμα
3 μεγάλα αυγά
500 ml κρέμα γάλακτος light
2 κ.σ. σχοινόπρασο
αλάτι
πιπέρι
50 γραµ. μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Ογκρατέν με ρύζι, λουκάνικα και τυρί.
Οικονομικό και γρήγορο φαγητό, με ό,τι μας περίσσεψε. Λίγο τυρί, λίγα αλλαντικά, ρύζι, αυγά και κρέμα. Χορταστικό και πανεύκολο πιάτο για όλες τις ώρες!
Για να φτιάξουμε το ρύζι,
Βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και τα λαχανικά.
Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λουκανικά, το τριμμένο τυρί, τα λαχανικά, αρακά, καλαμπόκι, μπρόκολο και καρότο.
Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα βάζουμε σε μικρό λαδωμένο ταψί.
Για το τελείωμα
Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ.
Τα χτυπάμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε την κρέμα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το σχοινόπρασο.
Περιχύνουμε το ρύζι με τα υγρά υλικά.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200º C, στον αέρα, για 20′.
Σερβίρουμε ζεστό το ρύζι ογκρατέν με σαλάτα εποχής.
Δείτε επίσης
- Αυτή την εβδομάδα ανακοινώνεται ο νέος Πρόεδρος Δημοκρατίας
- Λαχανικά, μπαχαρικά και βραστά: Συμβουλές ειδικών τους για μια καλή διατροφή τον χειμώνα
- Τροχαία: Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη
- Η Κρήτη είναι η τρίτη πιο πλούσια περιφέρεια σε καταθέσεις στις τράπεζες – τα ποσά ανά νομό
- Super League: Έχασαν έδαφος ΠΑΟ και ΠΑΟΚ-Στη δεύτερη θέση η ΑΕΚ (HL)