Ογκρατέν με ρύζι
Ρύζι ογκρατέν με λαχανικά τυριά και λουκάνικο. Εύκολο και οικονομικό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Υλικά Συνταγής
250 γραµ. ρύζι μακρύκοκκο βρασμένο
200 γραµ. αρακά
200 γραμ. καλαμπόκι
300 γραµ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
150 γραμ. μοτσαρέλα τριμμένη
4 λουκάνικα ψιλοκομμένα
Για το τελείωμα
3 μεγάλα αυγά
500 ml κρέμα γάλακτος light
2 κ.σ. σχοινόπρασο
αλάτι
πιπέρι
50 γραµ. μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Ογκρατέν με ρύζι, λουκάνικα και τυρί.
Οικονομικό και γρήγορο φαγητό, με ό,τι μας περίσσεψε. Λίγο τυρί, λίγα αλλαντικά, ρύζι, αυγά και κρέμα. Χορταστικό και πανεύκολο πιάτο για όλες τις ώρες!
Για να φτιάξουμε το ρύζι,
Βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και τα λαχανικά.
Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λουκανικά, το τριμμένο τυρί, τα λαχανικά, αρακά, καλαμπόκι, μπρόκολο και καρότο.
Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα βάζουμε σε μικρό λαδωμένο ταψί.
Για το τελείωμα
Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ.
Τα χτυπάμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε την κρέμα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το σχοινόπρασο.
Περιχύνουμε το ρύζι με τα υγρά υλικά.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200º C, στον αέρα, για 20′.
Σερβίρουμε ζεστό το ρύζι ογκρατέν με σαλάτα εποχής.
Δείτε επίσης
- Από τον Φουρφουρά μέχρι το Χάρβαρντ, η Κρήτη δείχνει τον δρόμο
- Υδρογονάνθρακες: Ποιοι θα αποφασίσουν αν γίνουν ερευνητικές γεωτρήσεις στην Κρήτη
- Ριγκατόνι με σάλτσα φέτας
- Ο Ολυμπιακός υποψήφιος για το βραβείο της καλύτερης ομάδας στα Globe Soccer Awards!
- 15 τρόποι να ζήσετε περισσότερο και καλύτερα