Οδηγός επανεκκίνησης για τη μαζική εστίαση

Τον «Οδηγό Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση» εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠ.Ο.ΕΣ), ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης από τις 25 Μαΐου 2020.
Σκοπός του οδηγού είναι η παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19. Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.
Στην ομάδα που συνέταξε τον οδηγό συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του ΕΦΕΤ, εξέχοντες επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων, μέλη των ανωτέρω αναφερόμενων φορέων. Ο οδηγός βασίστηκε στα στοιχεία που ίσχυαν μέχρι την ημερομηνία έκδοσής του και είναι διαθέσιμος για λήψη από την ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ. Ο ΕΦΕΤ θα επικαιροποιεί τον οδηγό όποτε κρίνεται αναγκαίο με βάση τα νεώτερα δεδομένα.
Δείτε επίσης
- Μικροβίωμα εντέρου και επιδερμίδας: Ένας αλληλένδετος δεσμός
- Τηλεδιάσκεψη για μεταναστευτικό:«Όχι» σε κλειστή δομή στην Κρήτη –Τρεις προσωρινές δομές φιλοξενίας
- Τουρισμός: Ερχονται περισσότεροι, αλλά ξοδεύουν λιγότερα
- Σοκολατένιες μπάρες παγωτού με φιστικοβούτυρο
- Φωτιά σε αγροτική περιοχή στο Ασήμι
Σχετικά άρθρα
- Ηράκλειο:Τέλος στα γλέντια μέχρι το πρωί, νέο όριο 4πμ σε γάμους και βαπτίσεις για την ασφάλεια όλων
- ΕΦΕΤ: Τι να προσέξετε στις αγορές τροφίμων τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
- Πανελλήνιες 2022: Οι 10 «εντολές» για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
- Καθαρά Δευτέρα: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές στις αγορές των Σαρακοστιανών
- Κατεβάζει «ρολά» η εστίαση!