Οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου

  26 June, 2019 ΑΡΘΡΑ
Οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου

Αναλυτική ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου

Μηχανογραφικό δελτίο με τα τέσσερα επιστημονικά πεδία μπορούν να υποβάλουν:

- Οι μαθητές που αποφοιτούν από την τελευταία τάξη των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ και έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις 2019 για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι αυτοί, αν δεν αποκτήσουν το απολυτήριό τους τον Ιούνιο του 2019, η συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θεωρείται άκυρη.

- Οι απόφοιτοι ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ, ή ισότιμου άλλου τύπου λυκείου που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2019.

-Οι απόφοιτοι ημερησίων ΓΕΛ, ή ισότιμου άλλου τύπου λυκείου, ως κάτοχοι απολυτηρίου και τελευταίο έτος πανελλαδικής εξέτασης το 2018, που είναι υποψήφιοι χωρίς νέα εξέταση, για το 10% των θέσεων εισακτέων σε ποσοστό 60%, με βάση τη βαθμολογία που σημείωσαν κατά την τελευταία συμμετοχή τους στις εξετάσεις του ημερήσιου ΓΕΛ το 2018.

- Πρέπει να ξέρεις ότι:

1) Έχεις τη δυνατότητα να επισκέπτεσαι όσο συχνά θέλεις την ιστοσελίδα και να τροποποιείς το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο σου από τη στιγμή της ανάρτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα ανακοινωθεί και μέχρι την οριστικοποίησή του.

2) Η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού σου, θα γίνει μέσα σε αποκλειστική προθεσμία. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής κανένα μηχανογραφικό δελτίο δε γίνεται δεκτό, ούτε αλλάζει ούτε αντικαθίσταται ως προς τις προτιμήσεις των τμημάτων και τη σειρά αυτών.

3) Μπορείς να δηλώσεις όσα τμήματα επιθυμείς, ακόμη και όλα, από αυτά που περιλαμβάνονται σε ΕΝΑ (1) ή ΔYΟ (2) το πολύ από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία. Μπορείς να δηλώσεις τα τμήματα με όποια σειρά επιθυμείς, ανεξάρτητα από το επιστημονικό πεδίο που περιλαμβάνονται. Αν δηλώσεις προτίμηση για τμήμα που περιλαμβάνεται και στα δύο επιστημονικά πεδία που δήλωσες, το δηλώνεις ΜΟΝΟ μια φορά.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  26 June, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα