Ο τελευταίος κανελάς των Μοιρών μιας παραδοσιακής γενιάς 200 ετών! (φωτο)

mesaralive.gr  13 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ
Ο τελευταίος κανελάς των Μοιρών μιας παραδοσιακής γενιάς 200 ετών! (φωτο)

Ο Μανώλης Φαραγκουλιτάκης, είναι ο τελευταίος μιας μεγάλης γενιάς που ακόμα πουλάει κανελάδες

Ο Μανώλης Φαραγκουλιτάκης, είναι ο τελευταίος μιας μεγάλης γενιάς που ακόμα πουλάει κανελάδες τα Σάββατα στο παζάρι των Μοιρών!

Συνεχίζει να φτιάχνει και σήμερα παραδοσιακές κανελάδες, όπως τις έφτιαχνε και ο παππούς μας Μανώλης Χουστουλάκης αρχές του 1900, που έμαθε κι αυτός από τον πατέρα του Γιώργη Χουστουλάκη το 1800 παρακαλώ!

Το ήμισυ του περασμένου αιώνα, συνέχισαν και τα παιδιά του όλα, ο Γιώργης, ο Αλέκος, ο Μχάλης, ο Στάθης, η Αναστασία, και Αλίκη! Συνεχίζει λοιπόν σήμερα ο Μανώλης, σαν ο τελευταίος των "Μοϊκανών", ακάθεκτος τη δουλειά αυτή επί σειρά ετών, φυσικά από μεράκι, κι ας μη βγάζει κέρδος, γιατί τη δουλειά αυτή είναι η παράδοση του, την έκανε και ο άλλος παππούς του από τον πατέρα του, ο Μανώλης Φαραγκουλιτάκης, τη συνέχισε κι ο πατέρας του, και μετά το θάνατο και αυτού, συνέχισαν κάποια από τα 10 αδέρφια του για αρκετά χρόνια!. 

Αυτό τα επάγγελμα έπρεπε να έχει τη στήριξη της πολιτείας, και να δώσει κίνητρα τουλάχιστον όσους έχουν εξασκήσει 50νταετία στο επάγγελμα αυτό όπως ο Μανώλης!

Κείμενο- φωτογραφίες: Γεώργιος Χουστουλάκης

 

mesaralive.gr  13 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα