Ο πολιτισμός μας έχει παρκάρει…

mesaralive.gr  03 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ο πολιτισμός μας έχει παρκάρει…

Θεωρώ ότι πρέπει με σεβασμό να πορευόμαστε στην καθημερινότητα μας. Όμως άλλα λέμε κι άλλα τελικά πράττουμε… Όλοι οι δρόμοι, κεντρικοί ή μη των πόλεων και χωριών μας – τουλάχιστον του Ν. Ηρακλείου – είναι πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα και δίκυκλα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που κανείς μέχρι τώρα δεν έχει λύσει και ούτε διατίθεται να το κάνει. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι ότι η ύπαρξη παρκαρισμένων αυτοκινήτων και δικύκλων με άναρχο τρόπο,  γίνονται εμπόδιο για τους πολίτες που πρέπει να εξυπηρετηθούν και φυσικά δεν βρίσκουν ανταπόκριση.

Περίτρανο παράδειγμα προς αποφυγή είναι η κωμόπολη των Μοιρών. Όλοι έχουμε περάσει από την αγορά, τον κεντρικό δρόμο Μοιρών - Τυμπακίου και τι βλέπουμε; Ένα ατέλειωτο πάρκινγκ αυτοκινήτων μέσα από το οποίο με κατάλληλους χειρισμούς πρέπει να περάσεις για να πας στον προορισμό σου. Κανείς όμως δεν συγκινείται από αυτή την κατάσταση και τη θεωρούν δεδομένη αν και ασφυκτιούν στη θέα της!

Αντί λοιπόν να βλέπουμε την ασχήμια και απλά να την σχολιάζουμε, θα πρέπει οι έχοντες την ευθύνη για την άναρχη συμπεριφορά των πολιτών,  να δώσουν οριστική λύση δια της δυναμικής παρουσίας τους κι όχι δια της αισθητής απουσίας τους!!!

Τάδε έφη

« Ο ΦΑΙΣΤΙΟΣ »

 

mesaralive.gr  03 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ