Τι είπε ο κ. Ταβερναράκης, αμέσως μετά την εκλογή του
Νέος πρόεδρος του ΙΤΕ αναδείχτηκε ο Νεκτάριος Ταβερναράκης, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.
Ο κ. Ταβερναράκης ενημερώθηκε , αργά το απόγευμα της Κυριακής , για την εκλογή του, όπως είχε γράψει το cretalive, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστοί οι ψήφοι που έλαβε.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν κληθεί οι υπόλοιποι υποψήφιοι.
Ο νέος πρόεδρος του ΙΤΕ μίλησε στο cretalive για την εκλογή του και δεσμεύτηκε για την επόμενη ημέρα.
"Είναι τεράστια τιμή και ευθύνη η εκλογή μου για την προεδρία στο κορυφαίο ερευνητικό ίδρυμα της χώρας. Η δέσμευση είναι ΄τι θα δουλέψουμε όλοι μαζί , την επόμενη ημέρα για να συνεχισει το ΙΤΕ την πορεία του. Όταν το ΙΤΕ πηγαίνει καλά, όλοι θα πηγαίνουν καλά συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού του."
H εκλογή του Νεκτάριου Ταβερναράκη "ανοίγει" τις διαδικασίες αναζήτησης νέου προσώπου για το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας ενώ την ίδια ώρα συμπληρώνει τη διετή θητεία του ως διευθυντής ο Κώστας Στεφανίδης.
Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις
Ο κ. Ταβερναράκης διαδέχεται τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη.
Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, και Τακτικός Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Συστημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Είναι επίσης Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη ΒιοΠληροφορική, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης και ηγείται του Εργαστηρίου Νευρογενετικής και Γήρανσης του Ινστιτούτου.
Σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, είναι διδάκτορας του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπόνησε μεταδιδακτορικές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη των μοριακών μηχανισμών που διέπουν τη λειτουργία και την παθοφυσιολογία του νευρικού συστήματος. Με τις επιστημονικές του μελέτες, έχει συμβάλει σημαντικά στην κατανόηση των μηχανισμών νευροεκφυλισμού, μνήμης και μάθησης, καθώς και της γήρανσης. Έχει επίσης συνεισφέρει στην ανάπτυξη καινοτόμων πειραματικών εργαλείων και μεθόδων για τη μελέτη του νευρικού συστήματος και της βιολογίας του κυττάρου. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες επιστημονικά συγγράμματα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, καθώς και πολλά εκλαϊκευτικά επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και διεθνή έντυπα. Η ερευνητική του δραστηριότητα έχει αναγνωριστεί διεθνώς και υποστηρίζεται με χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από διεθνείς οργανισμούς και από την Ελληνική Κυβέρνηση.
Είναι εκλεγμένο μέλος του Επιστημονικού Συμβούλιου του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Έρευνας (ERC), του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO) και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών (Academia Europaea). Για το σύνολο της επιστημονικής του συνεισφοράς, έχει βραβευτεί με σημαντικές διεθνείς κι εθνικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων χρηματοδότηση από το ειδικό πρόγραμμα του ERC για την Προώθηση της Καινοτομίας (Proof of Concept Grant), και δυο επιχορηγήσεις (το 2009 και το 2016), για Καταξιωμένους Ερευνητές (Advanced Investigator Grant) από το ERC.
Είναι δε από τους πρώτους στην Ευρώπη που έχουν πετύχει 2 επιχορηγήσεις από το εξαιρετικά ανταγωνιστικό αυτό πρόγραμμα, και ο μόνος μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. Έχει επίσης τιμηθεί με το Ακαδημαϊκό Βραβείο Ιατρικής και Βιολογίας του Ιδρύματος Μποδοσάκη στον τομέα των Βιοϊατρικών Επιστημών, το Βραβείο Έρευνας Friedrich Wilhelm Bessel του ιδρύματος Alexander von Humboldt της Γερμανίας, το Επιστημονικό Βραβείο του Εμπειρίκειου Ιδρύματος, το Αρεταίειο Βραβείο Ιατροβιολογικών Επιστημών της Ακαδημίας Αθηνών, το Βραβείο Νέου Ερευνητή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO), τη Μεταδιδακτορική Υποτροφία του διεθνούς οργανισμού Human Frontier Science Program Organization (HFSPO), το Βραβείο Ερευνητικής Αριστείας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, καθώς και το Βραβείο Ακαδημαϊκής Επίδοσης από το Μεταπτυχιακό Ερευνητικό Πρόγραμμα επιχορηγήσεων Dr. Frederick Valergakis της Ελληνικής Πανεπιστημιακής Λέσχης της Νέας Υόρκης.
ΠΗΓΗ: cretalive.gr
Δείτε επίσης
- Η CIA παραδέχτηκε με επίσημα έγγραφα της: «Βρήκαμε εξωγήινη φυλή στον Άρη το 1984»
- Reuters: O Πούτιν είναι έτοιμος να συζητήσει με Τραμπ για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
- Ρωσία: Ξεκίνησε μαζική παραγωγή κινητών πυρηνικών καταφυγίων - Φόβοι για επέκταση του πολέμου
- Γάζα-OHE: Οι μέθοδοι πολέμου που χρησιμοποιεί το Ισραήλ αντιστοιχούν σε γενοκτονία
- Παναγία των Παρισίων: Ήχησαν ξανά οι καμπάνες για πρώτη φορά μετά την πυρκαγιά του 2019
Σχετικά άρθρα
- Νέα σπουδαία διάκριση για τον πρόεδρο του ΙΤΕ!
- Άλλη μια σπουδαία διάκριση για τον Νεκτάριο Ταβερναράκη!
- Νεκτάριος Ταβερναράκης: Η έρευνα του σήμερα, είναι η Ελλάδα του αύριο
- Διεθνής αναγνώριση για τον Πρόεδρο του ΙΤΕ Νεκτάριο Ταβερναράκη
- Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Πρόεδρο του ΙΤΕ Νεκτάριο Ταβερναράκη