Ο Μαμιδάκης και η αγάπη του για τον Άγιο Νικόλαο!

mesaralive.gr  05 July, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Ο Μαμιδάκης και η αγάπη του για τον Άγιο Νικόλαο!

Στενός του συνεργάτης εξομολογείται στο Cretalive...

Σκέφτεται τον τρόπο που επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του και ξεσπά σε λυγμούς. Ήταν τόσο δεμένος με τον άνθρωπο που υπηρέτησε για περισσότερο από 40 χρόνια, απ´ όλα τα πόστα, μέχρι που έγινε διευθυντής στα ξενοδοχεία του Ομίλου Μαμιδάκη, που και ο ίδιος νιώθει όπως και πολλοί από τους χιλιάδες εργαζόμενους του, σαν μέλος της οικογένειας. 

Ο λόγος για τον κ. Μίμη Δεσποτάκη, που μιλά στο Cretalive, για τον άνθρωπο που τον σημάδεψε προσωπικά και επαγγελματικά.

" Ήταν παιδί φτωχικής οικογένειας ο κ. Κυριάκος. Και δούλεψε πολύ σκληρά για να πετύχει όσα πέτυχε. Αγάπησε από την πρώτη στιγμή τον Άγιο Νικόλαο και το Λασίθι όσο λίγοι, μάλιστα του έλεγαν οι συμπατριώτες του οι Χανιώτες βρε Κυριάκο δώσε και λίγη σημασία στα Χανιά, όχι μόνο όλο σου το ενδιαφέρον στον Άγιο."

Όπως μας εξομολογείται η σχέση του με τον Άγιο Νικόλαο ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ´70 με την ανάμιξη του με την εταιρεία πετρελαιοειδών. Το 1971 προκειμένου να εξυπηρετεί τους ναυτικούς που πηγαινοέρχονταν στα δεξαμενόπλοια άνοιξε το ξενοδοχείο Κοράλ και στην πορεία είδε τις προοπτικές του τουρισμού. Τρία χρόνια μετά και σε λίγα μόλις μέτρα απόσταση άνοιξε το " Ερμής "  ένα τετράστερο ξενοδοχείο σε Κρητικό ύφος που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την τουριστική "έκρηξη" του Αγίου Νικολάου.

" Πάνω απ´ όλα ήταν άνθρωπος. Ένας καλός οικογενειάρχης κι ένας τίμιος άνθρωπος- εξηγεί- ο πιο στενός του συνεργάτης στην Κρήτη, που μιλούσε τακτικά μαζί του ακόμα και μετά τη συνταξιοδότηση του. Είχε άριστη σχέση με το προσωπικό του και δεν υπήρχε περίπτωση να ήξερε πως κάποιος είχε κάποιο πρόβλημα και να μην τον βοηθούσε. Ήταν ιδιαίτερα θρήσκος και είχε γεμίσει εκκλησίες από τη Ρουμανία μέχρι την Κορέα", εξηγεί ο κ. Δεσποτάκης. 

" Τις καλές εποχές δούλευαν πάνω από χίλια άτομα στα ξενοδοχεία του και μάλιστα όλοι ντόπιοι γιατί αυτόν τον τόπο τον αγάπησε κι έδινε την ψυχή του. Τελευταία φορά τον είχα δει πριν από 1,5 χρόνο ενώ μιλούσαμε συχνά στο τηλέφωνο. Είχε πάρει πολύ βαριά την κατρακύλα των εταιρειών του, αφού γι' αυτόν το όνομα και η οικογένεια του ήταν πάνω από όλα " λέει και δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του, ο παλιός συνεργάτης του. 

Μάλιστα όπως μας εξομολογήθηκε, πολλοί παλιοί συνεργάτες του και υπάλληλοι του ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην Αθήνα όπου στο κοιμητήριο της Κηφισιάς θα "γραφτεί", το απόγευμα της Τρίτης,  ο επίλογος της επιχειρηματικής αλλά και προσωπικής τραγωδίας του Κυριάκου Μαμιδάκη.

 

mesaralive.gr  05 July, 2016 ΚΟΣΜΟΣ