O Κρητικός που μετέτρεψε μια καπναποθήκη σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο!

dinfo.gr  27 February, 2019 ΑΡΘΡΑ
O Κρητικός που μετέτρεψε μια καπναποθήκη σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο!

ένα επιβλητικό ξενοδοχείο στη Δράμα με ..άρωμα Κρήτης!

Από παλιά καπναποθήκη, το διατηρητέο κτίριο Σπήρερ μετατράπηκε σε ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά ξενοδοχεία της Δράμας, το οποίο στεγάζεται δίπλα στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας.

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων -το πρώτο στη Δράμα- το «Hydrama Grand Hotel», το οποίο «γεννήθηκε» από τον έρωτα του Μανώλη Λεδάκη, ενός Κρητικού, ο οποίος είδε το κτίριο και αμέσως μπήκε στη διαδικασία να κάνει το όραμά τα ου πραγματικότητα.

Ο πολυπράγμων επιχειρηματίας ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα από το 2004. Με υπομονή και επιμονή υλοποίησε την επένδυση των περίπου 17 εκατ. ευρώ δίνοντας μια άλλη διάσταση στο μέλλον του εναλλακτικού τουρισμού της Δράμας.

Ο λόγος για μια καπναποθήκη που χτίστηκε από τον Ελβετοεβραίο καπνέμπορο Χέρμαν Σπήρερ το 1920. Είναι ένα πολυώροφο κτίριο, το μοναδικό στην Ελλάδα αυτού του ύψους και διαστάσεων.

Το κτίριο μετά το 1974 ακολούθησε την κακή τύχη της καλλιέργειας στη χώρα μας. Για τρία χρόνια το «Πωλείται» δεν τραβούσε κανενός το ενδιαφέρον μέχρι που το είδε ο κ. Λυδάκης και αποφάσισε να το αξιοποιήσει.

Σήμερα, το 5άστερο ξενοδοχείο διαθέτει 73 δωμάτια και σουίτες, δύο εστιατόρια και μπαρ, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, ένα μικρό μουσείο καπνού, κάβα με κρασιά και spa.

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες

 

dinfo.gr  27 February, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα