Ο κρητικός μεζές φτιάχνεται με το τίποτα: 12 αυθεντικές συνταγές του καφενέ

Τραχύς, αγνός και ντόπιος. Τούτες οι τρεις λέξεις περιγράφουν πλήρως τον κρητικό μεζέ. Είτε μιλάμε για μεζέ που απαιτεί προετοιμασίες και περνούν ώρες για να τον ετοιμάσουν και να τον σερβίρουν σε γιορτινό τραπέζι ή σε κάλεσμα, είτε μιλάμε για τον μεζέ της στιγμής, των δύο-τριών υλικών το πολύ, αυτόν που θα βγάλουν στον ξαφνικό επισκέπτη ή αυτόν που σερβίρει ο καφετζής στον καφενέ, η τριλογία που τον χαρακτηρίζει παραμένει σταθερή. Σε αντίθεση, λόγου χάρη, με τον καθαρά αστικό πολίτικο μεζέ με τα παγκόσμια υλικά, ο κρητικός μεζές είναι ένα έξοχο δείγμα τού τι παράγει η κάθε γωνιά της νήσου. Ο κρητικός μεζές είναι μια πηγαία έκθεση των τοπικών υλών, τόσο τοπικών ώστε συχνότατα είναι απλώς τα ιδιοπαραγόμενα της οικογένειας.
Δείτε επίσης
- Γιουβετσάδα με κατσικάκι και κεφαλοτύρι
- Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα της Ν.Δ- Μάχη για τη δεύτερη θέση
- Καρκίνος: Τεστ αίματος τον εντοπίζει τρία χρόνια πριν από τη διάγνωση
- Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς σήμερα Δευτέρα
- Yδρογονάνθρακες: Εντός χρονοδιαγραμμάτων ο διαγωνισμός για τις περιοχές Νότια της Κρήτης