Ο κρητικός μεζές φτιάχνεται με το τίποτα: 12 αυθεντικές συνταγές του καφενέ

Τραχύς, αγνός και ντόπιος. Τούτες οι τρεις λέξεις περιγράφουν πλήρως τον κρητικό μεζέ. Είτε μιλάμε για μεζέ που απαιτεί προετοιμασίες και περνούν ώρες για να τον ετοιμάσουν και να τον σερβίρουν σε γιορτινό τραπέζι ή σε κάλεσμα, είτε μιλάμε για τον μεζέ της στιγμής, των δύο-τριών υλικών το πολύ, αυτόν που θα βγάλουν στον ξαφνικό επισκέπτη ή αυτόν που σερβίρει ο καφετζής στον καφενέ, η τριλογία που τον χαρακτηρίζει παραμένει σταθερή. Σε αντίθεση, λόγου χάρη, με τον καθαρά αστικό πολίτικο μεζέ με τα παγκόσμια υλικά, ο κρητικός μεζές είναι ένα έξοχο δείγμα τού τι παράγει η κάθε γωνιά της νήσου. Ο κρητικός μεζές είναι μια πηγαία έκθεση των τοπικών υλών, τόσο τοπικών ώστε συχνότατα είναι απλώς τα ιδιοπαραγόμενα της οικογένειας.
Δείτε επίσης
- Τυμπάκι: Σέντρα με πάθος και θέα το κύμα στο Τουρνουά Beach Soccer 2025!
- Καύσωνας: Πώς επηρεάζει και μειώνει τον ύπνο μας
- Φορολογικές Δηλώσεις: Παράταση ζητούν οι φοροτεχνικοί-Η απάντηση του Υπουργείου
- Kυβέρνηση-Μεταναστευτικό: Οι προκλήσεις Χαφτάρα και η...ασφυξία στην Κρήτη φέρνουν νέα μέτρα
- Φαμέλια Αστερουσίων: Ζητείται συνεργάτης για θέση πλήρους απασχόλησης