Ο Κρητικής καταγωγής Μιχάλης Σάλλας, νέος πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

mesaralive  09 March, 2015 OIKONOMIA
Ο Κρητικής καταγωγής Μιχάλης Σάλλας, νέος πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Συμφώνησαν όλες οι συστημικές τράπεζες.

Στην ιδανικότερη επιλογή για τον τραπεζικό κλάδο φαίνεται πως κατέληξαν οι διοικήσεις των τραπεζών καθώς οι πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του Ομίλου Πειραιώς, κ. Μιχάλη Σάλλα, να αναλαμβάνει νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διοικητικών αλλαγών στην Εθνική Τράπεζα.

Ο κ. Σάλλας αναμένεται να αντικαταστήσει τον κ. Γ. Ζαννιά, νυν πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει δρομολογήσει, έμμεσα, την αλλαγή ηγεσίας στην ΕΤΕ. Για την τοποθέτηση του κ. Σάλλα στην ΕΕΤ έχουν συμφωνήσει όλες οι συστημικές τράπεζες, και θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της νέας διοίκησης της ΕΤΕ.

Η επιλογή του κ. Σάλλα είναι σαφώς η πιο ενδεδειγμένη στην παρούσα συγκυρία, αφού είναι ο πιο έμπειρος τραπεζίτης τη δεδομένη στιγμή στην εγχώρια αγορά και το πρόσωπο που μπορεί να οδηγήσει εκ του ασφαλούς τον τραπεζικό κλάδο στην επόμενη ημέρα και να παίξει κομβικό όλο σε αυτήν την τόσο κρίσιμη για την οικονομία της χώρας περίοδο.

Να σημειωθεί εδώ ότι παραδοσιακά πρόεδρος της ΕΕΤ ήταν ο εκάστοτε πρόεδρος ή διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, παράδοση η οποία στηρίζονταν στο γεγονός ότι η ΕΤΕ ήταν η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας. Ωστόσο σήμερα, μετά την ριζική αναδιάταξη δυνάμεων των τελευταία χρόνια, ο Όμιλος Πειραιώς αποτελεί την μεγαλύτερη, σε μέγεθος, τράπεζα της χώρας.

 

Πηγή: newmoney.gr, protothema.gr

 

mesaralive  09 March, 2015 OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα