O Καμηλαριανός που κυνηγάει το ποδοσφαιρικό του όνειρο στην Ολλανδία

  25 May, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ
O Καμηλαριανός που κυνηγάει το ποδοσφαιρικό του όνειρο στην Ολλανδία

Ο Σπυριδάκης, το Καμηλάρι και το Ολλανδικό όνειρο

Γεννημένος τον Απρίλιο του 2001, ο Μιχάλης Σπυριδάκης προσπαθεί να κάνει το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα. Από το Καμηλάρι, έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ακαδημία του ΑΟΤ, βρέθηκε στην Ολλανδία και πλέον διαπρέπει στην Κ21 της Γκόου Αχέντ Ινγκλς.

Γεννήθηκε στην χώρα της τουλίπας, μετακόμισε στην Κρήτη όταν ήταν 4 χρονών, όμως αργότερα επέστρεψε στην Ολλανδία και έχει την ευκαιρία να ονειρεύεται συμμετοχές σε μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο 19χρονος μίλησε στο Capitano.gr, για την εμπειρία του στην Ολλανδία, τη σχέση του με την Κρήτη ενώ αναλύει τα σχέδια του για το μέλλον.

Από το Καμηλάρι στην Ολλανδία. Πως έγινε αυτό;

O πατέρας μου είναι από το Καμηλάρι και η μητέρα μου είναι Ολλανδέζα, και αποφασίσαμε μαζί με την αδελφή μου να μετακομίσουμε στην Ολλανδία για καλύτερη εκπαίδευση και προοπτική για το μέλλον.

Ποιες οι σχέσεις του με την Κρήτη

Οι σχέσεις μου με το νησί είναι καλές. Απέκτησα πολλούς φίλους στο δημοτικό σχολείο στο Πετροκεφάλι και στην Ακαδημίες του ΑΟΤ που έπαιζα ποδόσφαιρο. Έρχομαι κάθε καλοκαίρι στην Κρήτη για να δω την οικογένεια μου και τους φίλους μου.

Πως βρέθηκες στην Ολλανδική Γκόου Αχέντ;

Έπαιζα σε μια ερασιτεχνική ομάδα, στην FC Zutphen, και στην πρώτη χρονιά μερικές επαγγελματικές ομάδες εξέφρασαν ενδιαφέρον, αλλά τότε δεν ήθελα να παίξω σε μια επαγγελματική ομάδα. Μετά από μερικά χρόνια πήρα την απόφαση ότι εάν μια επαγγελματική ομάδα ενδιαφερθεί, να δεχτώ την πρόταση, και να παίξω σε μια ομάδα όπου το επίπεδο είναι ποιο ψηλό. Και τότε ήρθε η Go Ahead Eagles.

Mίλησε διαφορές στις προπονήσεις σε σχέση με Ελλάδα

Η μεγάλη διαφορά στις προπονήσεις με την Ελλάδα είναι ότι στην Ολλανδία κάνουνε πολλές ασκήσεις με την μπάλα. Στην Ελλάδα είναι ποιο σημαντικό να έχεις φυσική κατάσταση και να κανείς πολλές ασκήσεις δύναμης.

Αυτό και στην Ολλανδία είναι σημαντικό, αλλά πρώτα θέλουνε να μάθεις πως να κρατάς σαν ομάδα την μπάλα, να πιέσεις τον αντίπαλο σε όλο το ματς και να έχεις πολύ κατοχής μπάλας.

Ποια η αγαπημένη σου θέση, που θεωρείς ότι χρειάζεσαι βελτίωση και ποιο είναι εκείνο που σε κάνει να ξεχωρίζεις;

Η αγαπημένη μου θέση είναι μεσοεπιθετικός, δηλαδή δεκάρι. Αυτό που πρέπει να βελτιώσω είναι να γίνω πιο δυνατός και να βελτιώσω την φυσική κατάσταση μου. Αυτό που μου κάνει να ξεχωρίζω είναι οι τελικές πάσες στους συμπαίχτες μου.

Φιλοδοξίες και στόχοι για το μέλλον

Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι μου για το μέλλον είναι να γίνω επαγγελματικός ποδοσφαιριστής. Βήμα με βήμα. Το όνειρο μου είναι να παίξω σε μια από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αν το πετύχω αυτό, τότε θα είμαι ικανοποιημένος με αυτό που θα έχω καταφέρει.

Υποστηρίζεις κάποια ομάδα / παίκτες σε Ελλάδα και εξωτερικό

Η αγαπημένη μου ομάδα στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός και ο αγαπημένος μου παίχτης στην Ελλάδα είναι ο Φορτούνης. Δεν έχω μια συγκεκριμένη αγαπημένη ομάδα στην Ευρώπη. Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και μου αρέσουν οι ομάδες που παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο

 

  25 May, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα