«Ο καιρός θα μας δείξει το κακό του πρόσωπο» – Έρχονται καταιγίδες και βουτιά της θερμοκρασίας

  29 September, 2024 ΑΡΘΡΑ
«Ο καιρός θα μας δείξει το κακό του πρόσωπο» – Έρχονται καταιγίδες και βουτιά της θερμοκρασίας

Για ένα πιο «οργανωμένο» κύμα κακοκαιρίας μέσα στις επόμενες μέρες μας προετοιμάζει ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ενώ αναφέρει ότι ο καιρός σήμερα και αύριο θα μας δείξει το «κακό» του πρόσωπο.

Με ανάρτηση του στο Facebook και αναδημοσιεύοντας το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, ο κ. Μαρουσάκης αναφέρει ότι «ο καιρός σήμερα αλλά και αύριο θα μας δείξει το «κακό» του πρόσωπο». Προσθέτει μάλιστα ότι αναμένεται «νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες κοντά ημέρες και μάλιστα περισσότερο οργανωμένο».

Παράλληλα, ο μετεωρολόγος μέσω της δημόσιας τοποθέτησης του επισημαίνει ότι σκοπός της πρόγνωσης του καιρού και της πρόβλεψης της κακοκαιρίας δεν είναι να σπείρει τον πανικό, αλλά να ενημερώσει με σοβαρότητα τους πολίτες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του μετεωρολόγου για την κακοκαιρία

«Όπως ήταν φυσιολογικό – αναμενόμενο και η ΕΜΥ κινήθηκε στο ίδιο κλίμα για την αλλαγή του καιρού που λαμβάνει χώρα στην περιοχή μας εκδίδοντας έκτακτο δελτίο τόσο για τις καταιγίδες, όσο και για τους ανέμους – πτώση της θερμοκρασίας που θα ακολουθήσουν αυτή την κακοκαιρία.

Αδυνατώ να κατανοήσω τις αντιδράσεις που διαδόθηκαν στο διαδίκτυο περί πανικού και άλλων σχετικών γι’ αυτή την μεταβολή του καιρού….Άραγε και η ΕΜΥ τον πανικό θέλει να φέρει εκδίδοντας αυτό το δελτίο ή να κερδίσει προβολή στις ιστοσελίδες?

Η ενημέρωση του καιρού απαιτεί σοβαρότητα και δεν είναι πεδίο κατάλληλο για κόντρες ή οτιδήποτε σχετικό μπορεί να σκεφτεί κάποιος.

Το παρελθόν θα πρέπει να μας διδάσκει και να αποτελεί αφετηρία για τη συνέχεια.

Όμορφη Κυριακή σε όλες και όλους και προσοχή εκεί που ο καιρός σήμερα αλλά και αύριο θα μας δείξει το «κακό» του πρόσωπο.

Υ.Γ. Και επειδή εδώ και αρκετές ημέρες έχει διαδοθεί εντόνως ότι ο Οκτώβρης έρχεται με αντικυκλώνες εμποδιστές και ανομβρίες, ας ετοιμαζόμαστε για νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες κοντά ημέρες και μάλιστα περισσότερο οργανωμένο.

Έκπληξη μου προκαλεί που ενώ κάποιοι φωνάζανε στο παρελθόν για εκτιμήσεις μερικών ημερών μπροστά και ότι δεν προσφέρουν τίποτα παρά μόνο πανικό, σήμερα να βλέπουμε προγνώσεις για πολλές παραπάνω ημέρες».

Έρχονται ισχυροί άνεμοι, καταιγίδες και βουτιά της θερμοκρασίας

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη χώρα μας την Κυριακή και τη Δευτέρα (29 και 30-09-2024) με πολύ ενισχυμένους ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά:

Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, θα πνέουν από το μεσημέρι της Κυριακής στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, την περιοχή των Κυθήρων και της Κρήτης. Επισημαίνεται πως και στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι πρόσκαιρα ενισχυμένοι. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (30-09-2024).

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα της Κυριακής (29-09-2024) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (30-09-2024) στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και πιο συγκεκριμένα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Γ. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή (29-09-2024) στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου και τη Δευτέρα (30-09-2024) σε όλη τη χώρα, η οποία θα είναι της τάξεως των 6 με 8 βαθμών Κελσίου. Ενδεικτικά σημειώνεται πως η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα ξεπεράσει στη Θεσσαλονίκη τους 21 βαθμούς και στην Αθήνα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

 

  29 September, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα