Ο καιρός στην Κρήτη σήμερα

  08 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ο καιρός στην Κρήτη σήμερα


 

Νέο Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά που κινείται από σήμερα Δευτέρα προς τη χώρα μας αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού δίνοντας περισσότερες πιθανότητες για βροχές, έστω και τοπικές, και στην Κρήτη. Για σήμεραΤρίτη, αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές σε κάποιες περιοχές του νησιού, οι οποίες όμως θα έχουν ασθενή και παροδικό χαρακτήρα, με εξαίρεση τις νοτιοδυτικές  περιοχές της Κρήτης όπου οι βροχές μπορεί να είναι περισσότερο σημαντικές.  

Βοριάδες ανεμοι θα πνέουν χωρίς όμως και πάλι να σημειωθούν ιδιαίτερα μεγάλες εντάσεις σε ολόκληρη την Κρήτη.

Για σήμερα  αναμένεται  ένας άστατος καιρός  Βορείου ρεύματος που ευνοεί περισσότερο τις βόρειες περιοχές του νησιού να εκδηλώσουν βροχές. Οι βροχές θα είναι και πάλι τοπικές, ασθενείς και παροδικές και αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές της Κρήτης με τις δυτικές περιοχές να εμφανίζονται και πάλι περισσότερο ευνοημένες σε σημαντικότερα ύψη βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες έως και ΒΑ διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει τα 3 – 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση με την μέγιστη να φθάνει στους 24 – 26 °C.

Από την Τετάρτη αναμένεται περισσότερο βελτιωμένη η εικόνα του καιρού, με περισσότερη και πάλι ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στα ορεινά, χωρίς όμως φαινόμενα. Οι άνεμοι διατηρούν τη  Βόρεια τάση τους,  χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες εντάσεις , ενώ  η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι σε λίγο υψηλότερα επίπεδα κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ το βράδυ θα υποχωρεί σε πιο φθινοπωρινά επίπεδα.

Λέκκας Εμμανουήλ

Μετεωρολόγος, MSc

 

  08 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα