«Ντου» των πυρόπληκτων φοιτητών στη Σύγκλητο – Προτάθηκε νέα λύση

Μακάκη Γεωργία  18 October, 2018 ΑΡΘΡΑ
«Ντου» των πυρόπληκτων φοιτητών στη Σύγκλητο – Προτάθηκε νέα λύση

Αγωνία για το ξενοδοχείο όπου θα φιλοξενηθούν οι πυρόπληκτοι φοιτητές

Πυρόπληκτοι φοιτητές διέκοψαν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για τα άλυτα εδώ και έναν μήνα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, διεκδικώντας λύσεις στα αιτήματά τους.

Αφού περιέγραψαν τις δύσκολες συνθήκες διαμονής σε ξενοδοχεία, σε Αλικαρνασσό και Αμμουδάρα, πυρόπληκτοι φοιτητές ζήτησαν να πάρει θέση ο Πρύτανης μέσω τηλεδιάσκεψης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη στάση του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάνοντας λόγο για στάση απάθειας στα ζητήματα που τους απασχολούν.

Κάνουμε ότι μπορούμε για να βελτιώσουμε τη κατάσταση, δήλωσε ο αντιπρύτανης Παναγιώτης Τσακαλίδης ο οποίος παράλληλα ανέφερε ότι δρομολογήθηκε λύση στο ζήτημα της στέγασης τους, σε ξενοδοχείο 3αστέρων στην Αμμουδάρα.

Για το επίμαχο ζήτημα βρέθηκε σήμερα στο Ηράκλειο ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης Δημήτρης Ζέρβας ο οποίος θεωρεί ότι είναι θέμα ωρών η απόφαση κατακύρωσης για το επίμαχο ξενοδοχείου ώστε οι φοιτητές να φιλοξενηθούν απ’ αύριο μέχρις ότου αναδειχθεί ο νέος ανάδοχος.

Σε ότι αφορά στην κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών, επισημάνθηκε ότι γίνονται προσπάθειες για την επικαιροποίηση μελετών, με την αναμονή για τις νέες εγκαταστάσεις να μεταφράζεται σε 4 χρόνια.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλίδης ενημέρωσε τους φοιτητές γύρω από τις υποτροφίες που θα τρέξουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για τους πυρόπληκτους φοιτητές από το Ίδρυμα Κρατικών υποτροφιών.

Έπειτα από διαβουλεύσεις και συζητήσεις με έκδηλη την αγωνία των φοιτητών, προτάθηκε ως λύση η φιλοξενία τους.

 

O αντιπρύτανης Παναγιώτης Τσακαλίδης ενημέρωσε τους φοιτητές ότι δρομολογήθηκε λύση για τη φιλοξενία τους σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στην Αμμουδάρα, με καλύτερους όρους και ανθρώπινες συνθήκες για 120 φοιτητές, ενώ θέμα ωρών θεωρείται η μετακίνηση τους.

neakriti.gr

 

Μακάκη Γεωργία  18 October, 2018 ΑΡΘΡΑ