Νέο αρνητικό ρεκόρ-Στα ύψη ο πληθωρισμός τον Απρίλη

  29 April, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Νέο αρνητικό ρεκόρ-Στα ύψη ο πληθωρισμός τον Απρίλη

Αύξηση – σοκ κατέγραψε στη χώρα μας ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, φτάνοντας στο 9,4%, από 8% που ήταν το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, ενώ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 7,5% από 7,4%.

Πότε αναμένονται τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

 Η Eurostat υπολογίζει τον πληθωρισμό με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, δηλαδή ενιαίους συντελεστές στάθμισης των προϊόντων και υπηρεσιών για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

Ο εθνικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος καταρτίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ, θα ανακοινωθεί στις 10 Μαΐου. Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός με βάση τον εθνικό δείκτη είναι υψηλότερος από τον εναρμονισμένο πληθωρισμό και τον Μάρτιο ανήλθε στο 8,9%.

Έρχονται μέτρα στήριξης για την ακρίβεια

Όπως έγραψε το ethnos.gr, στην κυβέρνηση έχουν ήδη επεξεργαστεί ένα πακέτο με οριζόντια μέτρα στήριξης στο ενεργειακό πεδίο και στοχευμένες παρεμβάσεις στο μέτωπο της ακρίβειας (με έμφαση στους πλέον ευάλωτους). Ωστόσο στόχος είναι να μην... τιναχθεί στον αέρα η δημοσιονομική ισορροπία και επομένως δεν είναι εύκολο να χαραχθεί εκ νέου η στρατηγική σε περίπτωση ενός νέου κύματος ανατιμήσεων. Ουσιαστικά η οικονομία κινείται σε αχαρτογράφητα νερά, καθώς δεν μπορεί να γίνουν μακροπρόθεσμες προβλέψεις μέσα σε ένα ρευστό διεθνές σκηνικό.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε πως ανακοινώσεις για το ζήτημα αυτό αναμένονται εντός του Μαΐου. «Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα, ώστε να μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

  29 April, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα