Νέα στοιχεία φέρνουν ανατροπές στην υπόθεση Τοπαλούδη

  30 December, 2018 ΑΡΘΡΑ
Νέα στοιχεία φέρνουν ανατροπές στην υπόθεση Τοπαλούδη

Τα νέα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές • Τι έδειξε η έρευνα στους λογαριασμούς της άτυχης φοιτήτριας στα social media

Καθώς οι αστυνομικές αρχές επιχειρούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ που οδήγησαν στη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο ανακαλύπτουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία.

Τα νέα δεδομένα προήλθαν από το συνδυασμό της άρσης του τηλεφωνικού της απορρήτου με την εξέταση των συνομιλιών της στα social media. Η αστυνομία ανακάλυψε πως η άτυχη κοπέλα δεν είχε μιλήσει καθόλου στο τηλέφωνο με τον 19χρονο και είχαν κλείσει το ραντεβού τους μέσω του messenger, ενώ δεν προκύπτει από κάπου ότι είχαν συζητήσει και για την παρουσία κάποιου τρίτου ατόμου στη συνάντησή τους, εν προκειμένω του 21χρονου για τον οποίο και οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι ήταν εκείνη που ζήτησε να τους δει και τους δει μαζί για να συνευρεθούν ερωτικά.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, η αστυνομία εξετάζει στοιχεία με βάση τα οποία τα άτομα που είχαν βιάσει την 21χρονη φοιτήτρια το 2017, διατηρούσαν φιλικούς δεσμούς με τον έναν εκ των κατηγορούμενων και πιο συγκεκριμένα με τον 21χρονο Έλληνα.

Τη σύνδεση αυτή επιβεβαιώνει και ο θείος του θύματος και δικηγόρος τής οικογένειας, Ευάγγελος Γκιουγκής, τονίζοντας ότι «η υπόθεση θα είχε πάρει άλλη τροπή εάν η αστυνομία είχε κάνει τότε τη δουλειά της, όπως πρέπει, όταν είχαν επισκεφτεί το αστυνομικό τμήμα η Ελένη Τοπαλούδη με τις φίλες της για να καταγγείλλουν το βιασμό της».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ένας εκ των κατηγορουμένων της δολοφονίας πρέπει να ήξερε κάποιον -αν όχι όλους- από τους βιαστές της. Είναι, λοιπόν, αντιληπτό ότι αν την κρατούσαν στο αστυνομικό τμήμα και έψαχναν τους δράστες δεν θα φτάναμε ως εδώ».

Μετά από όλα αυτά διεξάγεται έλεγχος για το αν οι αστυνομικοί διενήργησαν τα δέοντα, όταν η άτυχη κοπέλα τούς ενημέρωσε για τον βιασμό της, ενώ σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το γεγονός ότι η Ελένη δεν προχώρησε στην καταγγελία των βιαστών της, δεν αποκλείεται να «ενθάρρυνε» τη μετέπειτα συμπεριφορά των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις καταθέσεις των φίλων της Ελένης, η 21χρονη φοιτήτρια είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού πριν από περίπου ένα χρόνο, ο οποίος μάλιστα είχε βιντεοσκοπηθεί από τους δράστες.

 

  30 December, 2018 ΑΡΘΡΑ