Νέα ονόματα στις διοικήσεις των νοσοκομείων της Κρήτης

  23 December, 2019 ΑΡΘΡΑ
Νέα ονόματα στις διοικήσεις των νοσοκομείων της Κρήτης

Τα ονόματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Μια νέα λίστα με τους Διοικητές Νοσοκομείων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, με διορθώσεις και νέα ονόματα, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν περί κομματικών διορισμών.

Όταν είχαν γνωστοποιηθεί την πρώτη φορά περί τις 20 Νοεμβρίου, τα ονόματα των προτεινόμενων νέων Διοικητών είχε δημιουργηθεί σάλος. Και αυτό διότι εκτός από τον 80χρονο προτεινόμενο Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις αναταράξεις που είχαν προκληθεί, η λίστα εμπεριείχε και άλλες περιπτώσεις προσώπων που είχαν προκαλέσει αλγεινή εντύπωση.

Έτσι το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε διακριτικές διορθώσεις. Εξάλλου 6 στελέχη που είχαν επιλεγεί παραιτήθηκαν, ενώ επτά πρόσωπα ανακλήθηκαν από τους διορισμούς. Να σημειωθεί ότι το ΦΕΚ με τους διορισμούς των νέων Διοικητών αναμένεται τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι επικεφαλής του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το 77% των διοικητών είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών. Το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 80% για τους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων. Σύμφωνα με το νόμο 4633/2019 άρθρο 35, που ψηφίστηκε πρόσφατα, όλοι οι διοικητές θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, βάσει του οποίου θα αξιολογούνται τακτικά για το έργο τους, με συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους και θα κρίνονται για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα τους.

Οι διοικητές των νοσοκομείων της Κρήτης

Όσον αφορά στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ο νέος κατάλογος των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών διαμορφώνεται ως εξής:

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Νοεμβρίου, οπότε και είχε δημοσιοποιηθεί η πρώτη λίστα του Υπουργείου Υγείας στα νοσοκομεία της Κρήτης τοποθετούνταν οι ακόλουθοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές:

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου τοποθετούνται οι Γιώργος Χαλκιαδάκης διοικητής και ο Στέλιος Κτενιαδάκης αναπληρωτής διοικητής

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ο Κώστας Τερζάκης διοικητής και η Ελευθερία Κωστάκη αναπληρώτρια

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ο Εμμ. Ανδρεαδάκης

Στο Διαλυνάκειο Νοσοκομείο Νεάπολης ο Γιώργος Μπαρμπούνης

Στο νοσοκομείο Ιεράπετρας ο Μανώλης Καλλιονάκης

Στο νοσοκομείο Σητείας ο Λεωνίδας Τερζής

Στο Νοσοκομείο Χανίων ο Γιώργος Μπέας Διοικητής και αναπληρωτής ο Μανώλης Φραγκάκης

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου ο Λευτέρης Μαρκάκης

 

  23 December, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα