
Οι πολλές ομελέτες μάλλον δεν είναι καλή ιδέα, καθώς μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στη διαπίστωση ότι η τακτική κατανάλωση αυγών αυξάνει τη χοληστερίνη, τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και κατά συνέπεια για πρόωρο θάνατο.
Οι άνθρωποι που τρώνε τρία έως τέσσερα αυγά την εβδομάδα, έχουν 6% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας και 8% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου αυγά.
Ο «ένοχος» φαίνεται πως είναι η χοληστερίνη που περιέχουν τα αυγά. Η κατανάλωση 300 μιλιγκράμ διατροφικής χοληστερίνης τη μέρα σχετίζεται με αύξηση κατά 17% του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου και 18% πρόωρου θανάτου. Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια προληπτικής ιατρικής Νορίνα 'Αλεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA, ανέλυσαν στοιχεία από έξι μελέτες, οι οποίες αφορούσαν συνολικά σχεδόν 30.000 άτομα σε βάθος 30ετίας.
Δείτε επίσης
- Το αίμα «μιλάει» για τον καρκίνο – Τεστ με ελληνική υπογραφή σώζει ζωές
- ΕΣΥ: Δεκάδες ιατρεία χωρίς διαθέσιμα ραντεβού στα Νοσοκομεία της Κρήτης
- Οι τροφές που μπορεί να προκαλούν συνεχές αίσθημα κόπωσης, σύμφωνα με ειδικούς
- Πρεβιοτικά: Οι «αφανείς» ήρωες του εντέρου μας μέσα από μια ανάλυση 35 τροφίμων
- Κλινικές και τμήματα του ΕΣΥ στο στόχαστρο της αξιολόγησης - Τι έδειξε η πρώτη εικόνα
Σχετικά άρθρα
- Έρευνες δείχνουν το ελαιόλαδο ως αποτελεσματικό συστατικό για πιο ασφαλή και ισχυρά εμβόλια mRNA
- Έρευνα: πιθανή σχέση μεταξύ των μικροπλαστικών στα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και προβλημάτων υγείας
- Έρευνα: Υψηλότερος κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου για τα ενήλικα παιδιά διαζευγμένων γονέων
- Είναι κρυολόγημα, γρίπη, COVID-19 ή RSV;
- Καφές ή τσάι: Ποιο αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και ποιο τον μειώνει