
Οι πολλές ομελέτες μάλλον δεν είναι καλή ιδέα, καθώς μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στη διαπίστωση ότι η τακτική κατανάλωση αυγών αυξάνει τη χοληστερίνη, τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και κατά συνέπεια για πρόωρο θάνατο.
Οι άνθρωποι που τρώνε τρία έως τέσσερα αυγά την εβδομάδα, έχουν 6% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας και 8% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου αυγά.
Ο «ένοχος» φαίνεται πως είναι η χοληστερίνη που περιέχουν τα αυγά. Η κατανάλωση 300 μιλιγκράμ διατροφικής χοληστερίνης τη μέρα σχετίζεται με αύξηση κατά 17% του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου και 18% πρόωρου θανάτου. Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια προληπτικής ιατρικής Νορίνα 'Αλεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA, ανέλυσαν στοιχεία από έξι μελέτες, οι οποίες αφορούσαν συνολικά σχεδόν 30.000 άτομα σε βάθος 30ετίας.
Δείτε επίσης
- Γρίπη: Έρχεται το ρινικό εμβόλιο – Θα χορηγείται δωρεάν σε παιδιά από 2 ως 5 ετών
- Συναγερμός στα νοσοκομεία – Σε έξαρση ο επικίνδυνος μύκητας Candidozyma auris
- Νόσος Περονί (Peyronie) – Συμπτώματα και Θεραπεία
- Μαγνήσιο: Το σημαντικό μέταλλο «σύμμαχος» της υγείας – Τα 5 οφέλη του για τον οργανισμό
- Πώς το σάκχαρο επηρεάζει τη μνήμη -Oι 10 τρόποι που συνδέονται διαβήτης και άνοια
Σχετικά άρθρα
- Συναγερμός στα νοσοκομεία – Σε έξαρση ο επικίνδυνος μύκητας Candidozyma auris
- Έρευνες δείχνουν το ελαιόλαδο ως αποτελεσματικό συστατικό για πιο ασφαλή και ισχυρά εμβόλια mRNA
- Έρευνα: πιθανή σχέση μεταξύ των μικροπλαστικών στα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και προβλημάτων υγείας
- Έρευνα: Υψηλότερος κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου για τα ενήλικα παιδιά διαζευγμένων γονέων
- Είναι κρυολόγημα, γρίπη, COVID-19 ή RSV;