
Οι πολλές ομελέτες μάλλον δεν είναι καλή ιδέα, καθώς μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στη διαπίστωση ότι η τακτική κατανάλωση αυγών αυξάνει τη χοληστερίνη, τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και κατά συνέπεια για πρόωρο θάνατο.
Οι άνθρωποι που τρώνε τρία έως τέσσερα αυγά την εβδομάδα, έχουν 6% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας και 8% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου αυγά.
Ο «ένοχος» φαίνεται πως είναι η χοληστερίνη που περιέχουν τα αυγά. Η κατανάλωση 300 μιλιγκράμ διατροφικής χοληστερίνης τη μέρα σχετίζεται με αύξηση κατά 17% του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου και 18% πρόωρου θανάτου. Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια προληπτικής ιατρικής Νορίνα 'Αλεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA, ανέλυσαν στοιχεία από έξι μελέτες, οι οποίες αφορούσαν συνολικά σχεδόν 30.000 άτομα σε βάθος 30ετίας.
Δείτε επίσης
- Κλιματική αλλαγή: «Ένοχη» για άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα, χρόνιο βήχα
- Μάστιγα για τους νέους οι ψυχικές διαταραχές
- Πτώσεις: Αυτή η απλή συνήθεια σώζει τους ηλικιωμένους από κατάγματα
- ΕΟΔΥ: Έξι θάνατοι από COVID-19 και επτά από γρίπη την τελευταία εβδομάδα
- Ποια εμβόλια πρέπει να κάνουν οι ενήλικες – Το χρονοδιάγραμμα και οι συστάσεις
Σχετικά άρθρα
- Έρευνα: Υψηλότερος κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου για τα ενήλικα παιδιά διαζευγμένων γονέων
- Είναι κρυολόγημα, γρίπη, COVID-19 ή RSV;
- Καφές ή τσάι: Ποιο αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και ποιο τον μειώνει
- Υγεία: Αυτή η εκδοχή της μεσογειακής διατροφής υπόσχεται «θαύματα»
- Παγκρήτιο συλλαλητήριο για την υγεία στις 6 Νοεμβρίου