Νέα επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη τις επόμενες μέρες

  18 March, 2019 ΑΡΘΡΑ
Νέα επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη τις επόμενες μέρες

Συννεφιά, βροχές και περιορισμένη ορατότητα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στο νησί μας ως το τέλος της εβδομάδας

Με ηλιοφάνεια και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες θα κυλήσουν οι πρώτες ημέρες της εβδομάδας στην Κρήτη. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι καλές καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν έως και την Τετάρτη.

Η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9-12 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά και από  6-7 βαθμούς στην ενδοχώρα και σε ορεινές περιοχές της Κρήτης ενώ η μέγιστη αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου. Ιδανικές θα είναι οι συνθήκες για τους χειμερινούς κολυμβητές.

Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο βροχοπτώσεων οι Κρητικοί έσπευσαν το Σαββατοκύριακο να χαρούν την βόλτα τους και το λαμπερό ήλιο.

Μεταβολή του καιρού

Ωστόσο, ο ανοιξιάτικος καιρός φαίνεται να είναι παροδικός αφού νεφώσεις αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους από την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη η ενίσχυση του βόρειου ρεύματος θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού ωστόσο τα φαινόμενα φέρεται να είναι και πάλι πρόσκαιρα.

Από το Σάββατο ο καλός καιρός αναμένεται να αποκατασταθεί και σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα με ηλιοφάνεια θα πραγματοποιηθούν οι επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Πού θα βρέξει

Άγιος Νικόλαος

Σύμφωνα με τα έως τώρα μετεωρολογικά δεδομένα δεν προβλέπεται πιθανότητα βροχής στον Άγιο Νικόλαο μέχρι το πρωί της Κυριακής. Ωστόσο ο καιρός εμφανίζεται αρκετά συννεφιασμένος. Μάλιστα την Τετάρτη 20 Μαρτίου είναι πιθανόν να εμφανιστούν φαινόμενα περιορισμένης ορατότητας στο νομό.

Ηράκλειο

Αραιή συννεφιά και περιορισμένη ορατότητα καταγράφεται στο σκηνικό του καιρού που θα επικρατήσει στο Ηράκλειο από την Τετάρτη. Ωστόσο την Πέμπτη 21 Μαρτίου είναι ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξει ασθενής βροχή στην περιοχή.

Ρέθυμνο

Συννεφιά και ασθενείς βροχοπτώσεις θα επικρατήσουν στο Ρέθυμνο από την Τετάρτη 20 έως και το Σάββατο 23 Μαρτίου. Συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης αλλά και το πρωί αλλά και το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή αφού από τα ξημερώματα μέχρι το πρωί φαίνεται να βρέχει. Ο καιρός όμως από την Παρασκευή κι έπειτα αλλάζει και στη γραφική πόλη της Κρήτης επικρατεί μόνο συννεφιά.

Χανιά

Αντίθετα, στα Χανιά εμφανίζονται φαινόμενα περιορισμένης ορατότητας ήδη από την Τρίτη 19 Μαρτίου, ενώ μέχρι και το πρωί της Κυριακής δεν υπάρχει πιθανότητα βροχοπτώσεων.

 

  18 March, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα