Νέα Δημοσκόπηση: Σταθερα μπροστά η Ν.Δ-Μικρή άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

  28 August, 2022 ΑΡΘΡΑ
Νέα Δημοσκόπηση: Σταθερα μπροστά η Ν.Δ-Μικρή άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Πρώτο Θέμα, η ΝΔ καταγράφει μια διαφορά στην πρόθεση ψήφου της τάξης του 8,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κερδίζουν ένα 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.


Η δημοσκόπηση καταγράφει υπεροχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημοφιλία με 46,1% και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 49,9%. Επίσης, μόνο το 38% θεωρεί ότι πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση αν ισχύουν οι παρακολουθήσεις. Αξιοπρόσεκτο στοιχείο είναι ότι το 40,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ το 17,8%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Marc οι πολίτες ενδιαφέρονται για τα προβλήματα της καθημερινότητας με το 84,2% να ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας, και όχι για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Επίσης, τα εθνικά θέματα και οι τουρκικές προκλήσεις ανησυχούν το 36,4% των πολιτών, η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας το 30,2% των πολιτών, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας το 26,3% των πολιτών, και μόνον το 16% δείχνει να ενδιαφέρεται και να ανησυχεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

 

  28 August, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα