Νέα αγροτική κινητοποίηση από το Μπλόκο στις Μάντρες

mesaralive.gr  18 February, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Νέα αγροτική κινητοποίηση από το Μπλόκο στις Μάντρες

Νέα κινητοποίηση για τις 21 Φεβρουαρίου προαναγγέλλουν οι αγροτικοί σύλλογοι Πλατάνου, Μελάμπων και η Επιτροπή Αγώνα Τυμμπακίου.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Οι αγροτικοί σύλλογοι Πλατάνου και Μελάμπων με την Επιτροπή Αγώνα Τυμπακίου χαιρετίζουμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους που ξεπερνώντας μια σειρά από εμπόδια βρέθηκαν στο μοναδικό μπλόκο μετά από απόφαση των συλλόγων μας που στήθηκε στο Ρέθυμνο (Μάντρες).

Εκεί, κλείσαμε νέα αγωνιστικά ραντεβού για το επόμενο διάστημα. Αρχή θα κάνουμε με παράσταση στα αντίστοιχα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Αμαρίου και Αγ. Βασιλείου τις επόμενες μέρες, με αιχμή, το αίτημα που έχει να κάνει με την έγκαιρη καταπολέμηση του δάκου.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας στις 21/2/2018 με το εργατικό κίνημα, ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών και χωραφιών, που θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Ενωμένοι, στο κοινό πλαίσιο πάλης της Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, θα συνεχίσουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ και της ΚΑΠ που μας ξεκληρίζει, με άλλες δράσης και νέες αποφάσεις που θα πάρουμε.

Στη συνάντηση στις 5/2 αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αρνήθηκε την ικανοποίηση του δίκαιου πλαισίου πάλης που αφορά την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Ωστόσο, κάτω από την αγωνιστική μας πίεση η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δώσει υποσχέσεις για ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων.

Είναι φανερό ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος, μακρόχρονος, και γι’ αυτό το αγροτικό κίνημα θα πρέπει να τον διεξάγει, εξασφαλίζοντας την αλληλεγγύη των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Σαν οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν υποτασσόμαστε στη «λογική» αποδοχής της ΚΑΠ της ΕΕ, της απογοήτευσης και της μοιρολατρίας που καλλιεργούν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που εφαρμόζουν και στηρίζουν την πολιτική που μας αφανίζει.

Αν η συμμετοχή στα μπλόκα και γενικότερα στον αγώνα ήταν μεγαλύτερη και το αγροτικό κίνημα πιο ισχυρό, θα κερδίζαμε περισσότερα.

Το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουμε είναι ότι χρειάζεται ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα να δυναμώσουμε κι άλλο, με τη μαζικοποίηση των υπαρχόντων αγροτικών συλλόγων και με τη δημιουργία νέων.

Γνώριζαν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι του Ρεθύμνου για τις κινητοποιήσεις, αλλά διάλεξαν μεταξύ, δράσης (όποια θα επέλεγαν) και μούγγας το δεύτερο. Έδωσαν για άλλη μια φορά εξετάσεις σε αυτούς που μας ξεκληρίζουν, που μας παίρνουν τη γη και μας κλείνουν τα σπίτια. Ξέχασαν, μια σειρά προβλήματα και βάσανα που κατακαιρούς εκ του ασφαλούς ψελλίζουν.

Όπως και τις προηγούμενες δεκαετίες, περιμένουν για άλλη μια φορά δυστυχώς, να αλλάξει η κυβέρνηση για να τους λύση ως δια μαγείας ζητήματά τους, δηλαδή δίχως να οργανωθούν και ξεσηκωθούν. Με αυτή τη στάση (στάση σιωπής, αδράνειας και συμβιβασμού) ενισχύουν τον κοινό αντίπαλό μας (τράπεζες, μεγαλοαγρότες) και αποδυναμώνουν την όποια δικιά μας αντίδραση.

Ο δίκαιος αγώνας μας που είναι αγώνας επιβίωσης, δεν θα σταματήσει, καλούμε όλους τους α/κ να αντιδράσουν, να σπάσουν τη σιωπή τους. Υπάρχει συγκέντρωση πείρας από τα προηγούμενα χρόνια να μην την ξεχνάμε».

 

mesaralive.gr  18 February, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα