«Να συζητηθούν τα προβλήματα του ιστορικού κτηρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο» ζητά η σχολική κοινότητα

mesaralive.gr  12 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
«Να συζητηθούν τα προβλήματα του ιστορικού κτηρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο» ζητά η σχολική κοινότητα

φωτο:mesaralive.gr

Επαληθεύεται η πληροφορία του mesaralive.gr, για την έντονη ανησυχία που υπάρχει στη σχολική κοινότητα της Πόμπιας, όσον αφορά την κατάσταση του κτηρίου, τις παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν και την καθυστέρηση που υπάρχει.

Επαληθεύεται μέσα από τις επιστολές τόσο της Διεύθυνσης του Γυμνασίου, όσο και του Συλλόγου Γονέων με αποδέκτη τον Δήμο,  για τις οποίες είχαμε από χθες την πληροφορία. Εκπαιδευτικοί και Γονείς ζητούν άμεσα να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο,  όπως αναφέρεται και στις επιστολές.

Η επιστολή του Γυμνασίου Πόμπιας

Συγκεκριμένα στην επιστολή που  υπογράφεται από την Διευθύντρια του σχολείου κα Δέσποινα Καλλιπέτη, με αποδέκτες το Δήμαρχο, τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους δημοτικούς συμβούλους αναφέρεται:

«ΘΕΜΑ :Κτιριακά προβλήματα στο Σχολικό συγκρότημα της Πόμπιας.

Μετά την συνάντηση με τον κ. Περιφερειάρχη στις 2 – 4 -2 015 και την υπόσχεσή του για την χρηματοδότηση  της μελέτης, προκειμένου να ενταχθεί σε πρόγραμμα αποκατάστασης και αναβάθμισης, ενημερωθήκαμε έστω και προφορικά ότι ανατέθηκε σε γραφείο στο Ηράκλειο.

Αυτή η διαδικασία όπως φαίνεται δυστυχώς είναι χρονοβόρα.

Σε λίγες μέρες τελειώνει η σχολική χρονιά και πρέπει να γίνει ο προγραμματισμός της επόμενης, όμως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το περασμένο καλοκαίρι δεν έχουν βρει λύση.

Ήδη αποφοιτούν από το Γυμνάσιο 45 μαθητές οι οποίοι εγγράφονται στο Λύκειο και θα πρέπει να στεγαστούν σε αίθουσες.

Επιπρόσθετα θα πρέπει να μεταφερθούν τα γραφεία καθηγητών και της Διεύθυνσης καθώς και ο εξοπλισμός τους.

Ζητάμε να συζητηθεί το θέμα του σχολικού συγκροτήματος στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να δοθούν λύσεις στο πρόβλημα και καλούμε όσους δημοτικούς συμβούλους επιθυμούν να επισκεφτούν το σχολείο και να λάβουν γνώση της κατάστασης».

Η επιστολή του Συλλόγου Γονέων

Όσον αφορά την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Πόμπιας με αποδέκτες το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους αναφέρει ότι μετά από συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου με θέμα την  κτιριακή υποδομή του Σχολείου και τα προβλήματά της, το συμβούλιο αφού ενημερώθηκε από την Διευθύντρια του Σχολείου κα

«Να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες επισκευές για την διασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου το επόμενο σχολικό έτος.

Να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς σε ότι αφορά τον Δήμο η διαδικασία ένταξης του Σχολείου σε πρόγραμμα.

Να συζητηθεί το θέμα άμεσα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να ενημερωθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι».

 

mesaralive.gr  12 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα