Τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το λάχανο, το μπρόκολο και το νεροκάρδαμο, έχουν υψηλή συγκέντρωση σουλφοραφάνης, ενός φυσικού συστατικού που έχει σχετισθεί με ισχυρή προστασία από τον καρκίνο.
Επιστήμονες στις ΗΠΑ αρχίζουν κλινική μελέτη στην οποία θα δοκιμάσουν ένα σκεύασμα από μπρόκολο για την πρόληψη της υποτροπής ορισμένων μορφών καρκίνου.
Πειράματα στο εργαστήριο έχουν ήδη δείξει ότι το σκεύασμα μπορεί να προστατεύσει τα ποντίκια από τον καρκίνο του στόματος και οι επιστήμονες θέλουν να δουν αν το ίδιο ισχύει για τους πάσχοντες από καρκίνο κεφαλής & τραχήλου.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις