Μπριζόλες έξτρα ζουμερές και απολαυστικές: 21 συνταγές για φούρνο, γκριλ και τηγάνι

Μια ζουμερή μπριζόλα, μοσχαρίσια ή χοιρινή, με κόκαλο ή χωρίς, είναι πάντα best seller. Ακριβώς γιατί είναι αυτό που κάθε φορά θέλεις να είναι: από πρόχειρο ως «καλό» φαγητό, από απλό μέχρι πιο πολύπλοκο ή ασυνήθιστο, από εργένικο μέχρι οικογενειακό. Με αμέτρητους τρόπους μπορούμε να φτιάξουμε μπριζόλες. Να μαλακώσουμε και να νοστιμίσουμε το κρέας με διάφορες μαρινάδες – μουστάρδα και μέλι, γιαούρτι, εσπεριδοειδή, τζίντζερ, σόγια, μπαχαρικά ή ένα αρωματικό λάδι με φρέσκα βότανα χτίζουν διαφορές στη γεύση. Να τις ψήσουμε στο τηγάνι στον φούρνο ή στο γκριλ. Να τις κάνουμε σαλτσάτες, ξιδάτες με φασκόμηλο ή με δεντρολίβανο, κρασάτες ή με κρούστα πιπεριών, λίγο εξωτικές… Άμα θέλεις να εκπλήξεις τους μεγάλους, τις σβήνεις με τεκίλα. Άμα θέλεις να ξετρελάνεις τα παιδιά τις σερβίρεις με τραγανά σπιτικά πατατάκια, που ίσως τα πείσει να φάνε και τα διπλανά λαχανικά.
Δείτε επίσης
- Το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει για τις Belharra και αφήνει το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου στις καλένδες
- Αυτές είναι οι 3 μεγαλύτερες πηγές ευτυχίας του ανθρώπου
- Η Κρήτη κύρια πύλη εισόδου μεταναστών μέσω θαλάσσης στην Ελλάδα
- Δώρο Πάσχα: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή του – Οι «ποινές» για τους εργοδότες
- Έρχονται θερμές αέριες μάζες: Ανεβαίνει η θερμοκρασία από τη Μεγάλη Πέμπτη