Μπουρλά: Νέο εμβόλιο μέχρι το καλοκαίρι

  20 May, 2021 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Μπουρλά: Νέο εμβόλιο μέχρι το καλοκαίρι

Μία νέα βελτιωμένη έκδοση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά. Σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά το εμβόλιο μπορεί να είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι και θα μπορεί να αποθηκευτεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες από το υπάρχων. Συγκεκριμένα μιλώντας στο axios.com, σημείωσε πως σε αντίθεση με το υπάρχων εμβόλιο που φυλάσσεται στου -70 βαθμούς Κελσίου, το νέο εμβόλιο θα μπορεί να αποθηκευτεί για σχεδόν 6 μήνες σε θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσει και ένας  «κλασικός καταψύκτης».
 
«Όπως γνωρίζετε τα εμβόλια τώρα αποθηκεύονται στους -70 βαθμούς, αλλά πλέον θα μπορούν να παραμείνουν σε απλή κατάψυξη για πάνω από ένα μήνα. Αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση η οποία παρέχει τρομερή ευελιξία για τους υγειονομικούς υπαλλήλους», ανέφερε ο κ. Μπουρλά σε σχέση με το υπάρχων εμβόλιο ενώ για το νέο σκεύασμα σημείωσε πως «μπορούμε να το έχουμε αυτό το καλοκαίρι».
 
Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Άλμπερτ Μπουρλά, υπογράμμισε πω σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία ο εμβόλιο της Pfizer παρέχει κάλυψη από τον ιό για έξι μήνες ενώ είναι αποτελεσματικό και κατά των μεταλλάξεων, ενώ προέβλεψε πως ίσως χρειαστεί ένα «booster» σε οχτώ έως δώδεκα μήνες και πως «κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξουμε σε ετήσιους εμβολιασμούς». 
 
Για το χάπι κατά του κορονοϊού ο κ. Μπουρλά είχε σημειώσει πως συμπεράσματα για την ουσία «θα έχουμε μετά το καλοκαίρι» αλλά υπογράμμισε πως  επιστήμη είναι «σαν τον έρωτα, αφού «μπορεί να σου δώσει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση αλλά και τη μεγαλύτερη απογοήτευση».

 

  20 May, 2021 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα