Μπουγάτσα με τυρί από έναν εξπέρ του είδους

5' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Τεμάχια: για 2 μπουγάτσες
Για τη ζύμη
1 δόση ζύμη για φύλλο αέρος
Για την κρέμα τυριού (γέμιση)
40 γρ. βούτυρο αγελαδινό
40 γρ. αλεύρι μαλακό
400 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
200 γρ. ανάλατη μυζήθρα νωπή (ή ανθότυρο νωπό), θρυμματισμένη
1 αυγό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Κρέμα τυριού (γέμιση)
Για να φτιάξουμε τη γέμιση με κρέμα τυριών, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει, προσέχοντας να μην αφρίσει, σκουρύνει και «ψηθεί».
Ρίχνουμε πασπαλιστά το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα, παίρνοντας αυτό που έχει κολλήσει στα τοιχώματα της κατσαρόλας για να μην καεί, μέχρι να φτιάξουμε μια παχύρρευστη κρέμα ρου (roux), τη βάση της μπεσαμέλ.
Προσθέτουμε το γάλα, σε δόσεις, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα με το σύρμα, ώστε να διαλυθούν τυχόν σβόλοι που θα σχηματιστούν.
Μόλις φτιάξουμε μια λεία κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Τέλος, ρίχνουμε το αυγό και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, για να κρυώσει πιο γρήγορα, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφανειά του, για να μη σχηματιστεί κρούστα, και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά. Πριν το χρησιμοποιήσουμε, ανακατεύουμε απαλά.
Δείτε επίσης
- Kέλλυ Κυδωνάκη: Πρωταθλήτρια ξανά με τον δικό της τρόπο!
- MATALA BEACH FESTIVAL 2025 στις 4-6 Ιουλίου
- ΑΣΕΠ: Για πρώτη φορά ηλεκτρονικά ο διαγωνισμός – Πριν από τις εξετάσεις οι ερωτήσεις
- Δημοφιλή τρόφιμα συνδέονται με τη νόσο του Παρκινσον
- Ντολμαδάκια γιαλαντζί: 12 συνταγές, τώρα που είναι φρέσκα τα αμπελόφυλλα