Μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με ξινομυζήθρα
Υλικά
500γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλου
100γρ. φρυγανιά, τριμμένη
1 αβγό
3 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 πρέζα κάρι
½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
½ κουτ. γλυκού φύλλα μαντζουράνα, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας αλάτι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
200γρ. ξινομυζήθρα
λίγο γάλα
Tips
Η ξινομυζήθρα είναι ΠΟΠ τυρί Κρήτης. Έχει ευχάριστη οξύτητα στη γεύση και ωραία γαλατένια αρώματα.Μ
Η κρητική ξινομυζήθρα δίνει άλλο άρωμα και γεύση σε αυτά τα σπιτικά μπιφτέκια. Καθημερινό φαγητό για όλη την οικογένεια που φτιάχνεται στο πι και φι και το λατρεύουν τα παιδιά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε διαδοχικά όλα τα υλικά και ανακατεύετε. Ζυμώνετε πολύ καλά και αν το μίγμα έχει παραπάνω υγρασία προσθέτετε λίγη ακόμα φρυγανιά ώστε να πλάθεται πιο εύκολα. Αν είναι στεγνό, ρίχνετε ελάχιστο νερό.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε την ξινομυζήθρα με λίγο γάλα μέχρι να ενωθούν και το μίγμα να πλάθεται σε μικρές μπάλες. Αν η ξινομυζήθρα είναι αρκετά υγρή και δεν τρίβεται, δεν θα χρειαστείτε γάλα.
Βήμα 3
Ξεχωρίζετε τον κιμά σε ίσα μέρη (όσο ένα μπιφτέκι) και τα απλώνετε σε μια πιατέλα. Τοποθετείτε στη μέση από μια μπαλίτσα ξινομυζήθρα και πλάθετε με προσοχή, ώστε να κλείσετε την ξινομυζήθρα στο κέντρο του κιμά και τα περνάτε από την πρέσα για μπιφτέκι για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Βήμα 4
Ψήνετε τα μπιφτέκια είτε σε σχαροτήγανο/γκριλιέρα, είτε στον φούρνο στους 180°C. Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και τοποθετείτε τα μπιφτέκια. Ψήνετε για 15-20 λεπτά και σερβίρετε ζεστά.
Δείτε επίσης
- «Μαμαδίστικα» γιουβαρλάκια κοκκινιστά
- Εννέα απλοί τρόποι για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό μέσα στο χειμώνα
- Κρήτη: Θυελλώδεις άνεμοι αύριο - Αναλυτικά η πρόγνωση - Το κεντρικό Λιμεναρχείο προειδοποιεί
- Ανδρουλάκης: Άνοιγμα σε πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -Τι είπε για την Αθηνά Λινού
- Κίνημα Δημοκρατίας το νέο κόμμα του Στ. Κασσελάκη