Μπιφτέκια ή σουτζουκάκια; 33 κυριακάτικες συνταγές με κιμά
Πόσα και πόσα χέρια έχουν πιάσει να ζυμώσουν και να πλάσουν τον κιμά. Θεάρεστο έργο. Λίγη ώρα και πολλή φροντίδα μετά, να σου τα μπιφτέκια, να σου τα σουτζουκάκια. Στον φούρνο, στη σχάρα, στο τηγάνι, πρώτα στο τηγάνι και μετά στην κατσαρόλα… Μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με αρνίσιο ή με χοιρινό, αλλά και κοτόπουλου ή γαλοπούλας, όταν θέλουμε το αποτέλεσμα πιο ελαφρύ, ο κιμάς διασταυρώνεται με αμέτρητα υλικά, τυριά, λαχανικά, μανιτάρια. Με ένα σωρό καρυκεύματα και μυρωδικά μπλέκεται. Από το ίδιο «καλούπι», προκύπτουν πολλών λογιών πεντανόστιμα φαγητά με γεμάτη γεύση που τα καλοδεχόμαστε καθημερινές και τους στρώνουμε καλό τραπεζομάντηλο τα Σαββατοκύριακα.
Παρακάτω θα βρείτε πολλές ιδέες για μοσχοβολιστά σουτζουκάκια –σμυρναίικα, που είναι τα πιο διάσημα, πολίτικα, και όχι μόνο– και ωραιότατα μπιφτέκια, ριγανάτα, γεμιστά, σαλτσάτα, πικάντικα, εξωτικά. Και μαζί τους διάφορους τρόπους για να γίνουν πιο ζουμερά, πιο αφράτα – που είναι πάντα το μέγα ζητούμενο. Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι πέρα από το ψωμί και την φρυγανιά. Τώρα το Σαββατοκύριακο, μπορούμε να ζυμώσουμε πιο πολλά, να τα απλώσουμε σε έναν δίσκο, κρατώντας μια απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν, να τα σκεπάσουμε με μεμβράνη και να τα βάλουμε στην κατάψυξη για να τα έχουμε έτοιμα όταν ο χρόνος θα μας κυνηγάει.
Δείτε εδώ 33 κυριακάτικες συνταγές για μπιφτέκια και σουτζουκάκια
Δείτε επίσης
- Oι πληρωμές της εβδομάδας
- Kαιρός: “Λευκά Χριστούγεννα” προ των πυλών
- Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε κάνουν πρεμιέρα και πόσο θα διαρκέσουν
- Τροχαία ατυχήματα: Μια κορυφή για την Κρήτη που...προβληματίζει
- Λέκκας για τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη: «Δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει»
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο