Μπιφτέκια γεμιστά με κασέρι, πατάτες ψητές και σπιτική κέτσαπ
Ζουμερά μπιφτέκια με τυρένια γέμιση που ψήνονται στη σχάρα και γίνονται η καλύτερη επιλογή για υπαίθρια ψησίματα. Συνοδεύονται ιδανικά από ψητές πατάτες και σπιτική κέτσαπ.
Υλικά
Για τα μπιφτέκια
800γρ. κιμά μοσχαρίσιο (από σπάλα)
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
100γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 καυτερή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους, σε φέτες πάχους 1,5-2εκ.
½ φλιτζάνι κέτσαπ σπιτική
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε δυνατά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και χωρίζετε το μίγμα σε 4 ίσα μέρη.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, το κασέρι, το σκόρδο και την πιπερίτσα (αν τη χρησιμοποιήσετε).
Σε πάγκο εργασίας πλάθετε το κάθε μέρος του κιμά σε ένα πολύ πλατύ μπιφτέκι και τοποθετείτε στο κέντρο του ¼ από το μίγμα των τυριών. Συνεχίζετε το πλάσιμο και κλείνετε καλά το μπιφτέκι, εγκλωβίζοντας στο κέντρο του κιμά τη γέμιση. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με τον υπόλοιπο κιμά.
Ψήνετε τα μπιφτέκια στη σχάρα, σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στο μεταξύ βάζετε τις φέτες πατάτας σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό και τις βράζετε για 8-10 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να στεγνώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε την κέτσαπ, την πάπρικα, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά με σύρμα, προσθέτετε τις πατάτες και ανακατεύετε απαλά για να βραχούν καλά από το μίγμα. Ψήνετε τις πατάτες στη σχάρα, σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές μαζί με τα μπιφτέκια και συνοδεύετε με σπιτική κέτσαπ.
Tips
Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε τα μπιφτέκια σε ηλεκτρικό φούρνο, στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο