Mπάσκετ: Νίκησε δεύτερη φορά την Τουρκία και αγκαλιάζει την πρόκριση στο Παγκόσμιο η Εθνική (hl)

  01 March, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Mπάσκετ: Νίκησε δεύτερη φορά την Τουρκία και αγκαλιάζει την πρόκριση στο Παγκόσμιο η Εθνική (hl)

Η Εθνική Ανδρών ήταν... όνειρο και μέσα στην Κωνσταντινούπολη! Τρεις ημέρες μετά την επικράτηση στα Άνω Λιόσια, η Εθνική μπάσκετ θριάμβευσε επί της Τουρκίας με 67-76 και έκανε άλμα πρόκρισης για τον επόμενο γύρο των προκριματικών του Μουντομπάσκετ.

 Η Εθνική Ανδρών έκανε σπουδαία εμφάνιση για τρεις περιόδους, βρέθηκε στο +16 κι όταν η Τουρκία κυνήγησε την ανατροπή, η ελληνική ομάδα με δύο μεγάλα τρίποντα του Αγραβάνη «κλείδωσε» τη σπουδαία νίκη. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου πήρε τη μεγαλύτερη νίκη στα προκριματικά, κερδίζοντας για δεύτερη φορά τους γείτονες και είναι ακόμη πιο κοντά στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Αγραβάνης και ο Παπαγιάννης ήταν εξαιρετικοί απέναντι στους ψηλούς της Τουρκίας, έχοντας 43 πόντους και 20 ριμπάουντ, ενώ εντυπωσιακός και κομβικός ήταν ο Σλούκας στην τελευταία περίοδο.

Η Τουρκία μπήκε καλύτερα στο παρκέ αλλά σταδιακά η Ελλάδα ισορρόπησε το ματς και έκλεισε την περίοδο στο +2 με 15-17 χάρη σε τρίποντο του Κουζέλογλου. Η ελληνική ομάδα παίζοντας καλή άμυνα ανάγκασε τους Τούρκους να καταφύγουν στο περιφερειακό σουτ, όπου ήταν αρκετά άστοχοι στο πρώτο δεκάλεπτο με 2/9 τρίποντα.

 Η Τουρκία άρχισε με ένα 7-0 τη δεύτερη περίοδο αλλά με τον Παπαγιάννη on fire, η Ελλάδα έκλεισε το ημίχρονο στο +3 (33-36). Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν εκπληκτικό για την ελληνική ομάδα που με ένα επιμέρους 21-5 βρέθηκε στο +16 με 46-62. Η χαλάρωση έφερε και άγχος καθώς η Τουρκία με ένα 14-0 μείωσε στο καλάθι (60-62). Ωστόσο δύο τριποντάρες του Αγραβάνη έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της Ελλάδας. 

Η βαθμολογία στον όμιλο

Ελλάδα 3-1

Τουρκία 1-3

 Λευκορωσία 1-1

Μεγάλη Βρετανία 1-1

 

Τα εναπομείναντα παιχνίδια του ομίλου

Ελλάδα - Μεγάλη Βρετανία (30 Ιουνίου)

Τουρκία - Λευκορωσία (30 Ιουνίου)

Μεγάλη Βρετανία - Τουρκία (3 Ιουλίου)

Λευκορωσία - Ελλάδα (3 Ιουλίου)

 

Οι εξ αναβολής αναμετρήσεις

Λευκορωσία - Μεγάλη Βρετανία

Μεγάλη Βρετανία - Λευκορωσία

 

  01 March, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα